Real te sterk voor Sporting in Lissabon

Real te sterk voor Sporting in Lissabon

|

In Portugal slaagden Bas Dost en Marvin Zeegelaar er met Sporting niet in te stunten tegen Real. Trainer Jorge Jesus gunde basisplaatsen aan beide Oranje-internationals. Hun landgenoot Luc Castaignos zat niet bij de wedstrijdselectie van de Portugezen.

In een vermakelijke eerst helft zochten beide ploegen de aanval en na 29 minuten was het raak voor de 'Koninklijke'. Een vrije trap van Luka Modric kwam via Cristiano Ronaldo onbedoeld voor de voeten van Varane en de Franse verdediger liet doelman Rui Patricio kansloos: 0-1.

Sporting kreeg in het restant wel wat kansjes via Bruno Cesar, maar Real mocht enigszins fortuinlijk de kleedkamers opzoeken met een voorsprong. Ook na de hervatting bleven de Portugezen voor gevaar zorgen, maar na iets meer dan uur moesten zij met tien man verder na een rode kaart voor Joao Pereira.

Ondanks verwoede pogingen van Sporting om nog iets aan de stand te veranderen, bleven de bezoekers uit Madrid aanvankelijk relatief eenvoudig op de been in het laatste halfuur. Een kwartier voor tijd moest Dost nog plaatsmaken voor de Braziliaan André.

Toch kwam Sporting op gelijke hoogte. Invaller Fabio Coentrao, oud-speler van Sporting-rivaal Benfica, beging hands in het zestienmetergebied en aanvoerder Adrien Silva benutte de toegekende strafschop. Een andere invaller, Karim Benzema, zorgde toch nog voor de winst namens de Spanjaarden: 1-2.

Tags: