Overwintering voor Borussia Dortmund, Real Madrid ontsnapt!

Overwintering voor Borussia Dortmund, Real Madrid ontsnapt!

|

Borussia Dortmund kwam na 11 minuten spelen op voorsprong door een goal van Adrian Ramos, de vervanger van Pierre-Emerick Aubameyang. De spits uit Gabon zat wegens ‘interne redenen‘ niet bij de selectie. De Duitsers gaven het overwicht niet meer weg.

Borussia Dortmund is na een 1-0 zege woensdagavond op Sporting Lissabon verzekerd van overwintering in de Champions League. In Polen ging leek Legia Warschau af te stevenen op een sensatie, maar pakte Real Madrid ternauwernood een punt: 3-3.
 

Real Madrid gaf een riante 0-2 voorsprong weg tegen Legia Warschau. Nadat Gareth Bale en Karim Benzema de Madrilenen op voorsprong zetten, draaiden Vadis Odjidja-Ofoe, Miroslav Radovic en Thibault Molin de score helemaal om. Mateo Kovacic zette zijn ploeg vlak voor tijd naast de Polen.

Door de zege is Borussia Dortmund met tien punten in groep F zeker van overwintering in de Champions League. Ook Real Madrid (acht punten) is met nog twee duels op koers. Sporting Lissabon heeft drie punten en kan theoretisch gezien nog door, maar lijkt met Legia Warschau (één punt) te moeten uitvechten wie naar de Europa League gaat.

Video: Ramos zet Dortmund op 1-0 tegen Sporting

Sporting Lissabon trad verrassend met Luc Castaignos aan tegen Borussia Dortmund. Het was zijn debuut in de Champions League en zijn eerste basisplaats bij de Portugezen. Hij hield Bas Dost op de bank. Ook Marvin Zeegelaar startte bij Sporting.

In de beginfase werd Borussia Dortmund een pingel onthouden, maar Ramos zorgde met een bekeken kopbal in de elfde minuut alsnog voor de voorsprong. 

Sporting liet zich niet kennen en was via Gelson Martins tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Bij de eerste kans zette Castaignos de aanvaller voor de keeper, maar was doelman Roman Bürki sneller bij de bal.

Ook Borussia Dortmund kreeg kansen en raakte via Christian Pulisic nog de lat. Vlak voor rust verzuimde Raphaël Guerreiro om de Duitsers op een comfortabele voorsprong te zetten. Zijn schot belandde in het zijnet.

Na rust verving Dost zijn Nederlandse compagnon in de spits. Sporting maakte meer en meer het spel in het Signal Iduna Park, maar creëerde geen groot gevaar. Daarmee lijkt overwintering in de Champions League een utopie.

Real Madrid

Real Madrid kende een droomstart in een leeg Stadion Wojska Polskiego. Gareth Bale volleerde de Madrilenen al na 55 seconden knap op voorsprong. Dat was het snelste doelpunt ooit van de club in de Champions League. Het record stond op naam van Karim Benzema, die in 2011 na één minuut en 26 seconden scoorde tegen Dinamo Zagreb.

Diezelfde Benzema tekende in de 35ste minuut voor de tweede goal van Real Madrid na een voorzet van Bale.

Na rust deed Legia Warschau iets schijnbaar onmogelijks. Tegen de sterrenformatie van trainer Zinedine Zidane draaide de ploeg de score volledig om. Doelpunten van Odjidja-Ofoe, Radovic en Moulin zorgden na 83 minuten spelen voor een voorsprong voor het nog puntloze Legia.

Kovacic bespaarde zijn ploeg de afgang en zorgde vlak voor tijd voor de gelijkmaker.

Door: NU.nl