UEFA Champions League
Vandaag om 20:55
Luuk de Jong gelooft in nieuwe stunt PSV bij start Champions League

Luuk de Jong gelooft in nieuwe stunt PSV bij start Champions League

|

"Ik denk dat wij met het publiek erachter voor een stunt kunnen zorgen", aldus De Jong maandag op een persconferentie in Eindhoven. "Het wordt moeilijk, maar daar gaan we wel voor."

Aanvoerder Luuk de Jong en trainer Phillip Cocu weten dat PSV dinsdagavond een moeilijke opgave wacht tegen Atletico Madrid, maar ze geloven erin dat de Brabanders net als vorig seizoen met een goed resultaat kunnen beginnen aan het Champions League-seizoen.
 

PSV kende vorig jaar een perfecte start in de groepsfase van de Champions League door in het Philips Stadion met 2-1 af te rekenen met het Manchester United van Louis van Gaal.

"Dat gaf een heel goed gevoel voor de rest van het toernooi", zegt De Jong. "Ik hoop dat we weer die onbevangenheid kunnen laten zien en weer boven onszelf kunnen uitstijgen. Ik heb niet het gevoel dat er heel veel veranderd is binnen onze ploeg, dus ik hoop dat we weer wat gegroeid zijn."

Cocu stelt ook dat alles moet kloppen bij PSV als zijn ploeg wil afrekenen met Atletico, dat vorig jaar de finale van Champions League bereikte en daarin verloor van stadgenoot Real Madrid.

"Wij moeten een topdag hebben, dan kunnen we een resultaat halen", zegt de trainer. "We moeten realistisch zijn, maar niet met angst de wedstrijd ingaan. We moeten het zelfvertrouwen hebben dat we iets kunnen bewerkstelligen, anders hoeven we niet aan de wedstrijd te beginnen."

Video: 5 dingen die u moet weten over PSV - Atletico Madrid

Doelselling

PSV en Atletico troffen elkaar vorig seizoen ook in de achtste finales van de Champions League. Toen werd er zowel in Eindhoven als in Madrid niet gescoord, waarna de Madrilenen de strafschoppen beter namen.

"We kennen de kracht van Atletico en weten hoe we tegen hen moeten spelen", aldus Cocu. "De les van afgelopen jaar is dat je een paar kansjes krijgt tegen deze ploeg en dat je dan niet moet twijfelen maar effectief moet zijn. Daarmee breek je de wedstrijd open en krijg je misschien iets meer mogelijkheden."

"We moeten er bovendien voor zorgen dat we zelf heel goed georganiseerd staan zodat zij niet in hun spel kunnen komen. Dat zal niet anders zijn dan vorig seizoen."

Cocu weet dat het met topclubs Bayern München en Atletico als tegenstanders heel lastig gaat worden om wederom de groepsfase te overleven.

"De doelstelling is duidelijk: we willen overwinteren in Europa. De ambities is om dat in de Champions League te doen, maar we weten dat dat lastig gaat worden."

Risico‘s

Cocu wilde nog niet zeggen of aanwinst Siem de Jong dinsdag voor het eerst bij de selectie van het eerste elftal zit. De huurling van Newcastle United speelde vrijdag al wel zestig minuten voor Jong PSV en maakte ook een doelpunt tegen NAC Breda.

"Het gaat heel goed met Siem, maar we moeten ervoor waken om spelers geforceerd te brengen. Ik wil hem er heel graag snel bij hebben, maar ik wil er ook zeker van zijn dat hij voor de rest van het seizoen een goede basis heeft. Die risico‘s moeten we goed afwegen."

De wedstrijd tussen PSV en Atletico Madrid wordt dinsdagavond live uitgezonden bij Veronica en op Nu.nl. De aftrap is om 20.45 uur.