Bayern voor vijfde jaar op rij naar laatste vier door gelijkspel bij Benfica

Bayern voor vijfde jaar op rij naar laatste vier door gelijkspel bij Benfica

|

Een week eerder verschaften de Duitsers zich een prima uitgangspositie door met 1-0 te winnen in het heenduel in de eigen Allianz Arena, waardoor een gelijkspel volstond in Portugal.

Bayern München heeft zich woensdag dankzij een 2-2 gelijkspel bij Benfica voor het vijfde seizoen op rij geplaatst voor de halve finales van de Champions League.
 

De remise in Lissabon kwam wel met de nodige moeite tot stand voor de ploeg van Josep Guardiola, die in de eerste helft op achterstand kwam en ook in de slotfase bij een comfortabele marge nog een eretreffer incasseerde in Estadio da Luz.

Bayern trad in de return aan zonder spits Robert Lewandowski en de nog altijd geblesseerde Arjen Robben en liet het spel aanvankelijk aan Benfica, dat daar nog voor rust van profiteerde.

Na een klein halfuur werd de score namens de thuisploeg geopend door Raul Jimenez, waardoor de stand over twee duels op dat moment in evenwicht was. Tien minuten later werd de voorsprong echter al weer tenietgedaan door Arturo Vidal.

Kuipers

Zeven minuten na de hervatting leek Thomas Müller het tweeluik in het voordeel van de club uit Beieren te beslissen met de 2-1, maar met nog een kwartier op de klok maakte Anderson Talisca het met een rake vrije trap nog heel even spannend namens Benfica.

Coach Rui Vitoria, die met een rode kaart werd weggestuurd door scheidsrechter Björn Kuipers, kon echter niet nog eens juichen op de tribune en sneuvelde in de kwartfinales met zijn Benfica.

Bayern voegde zich zo samen met Atletico Madrid, Real Madrid en Manchester City bij de laatste vier ploegen in de Champions League.