20 van 32 deelnemers aan nieuwe editie Champions League bekend

20 van 32 deelnemers aan nieuwe editie Champions League bekend

|

Deze week komen er nog twee clubs bij. De kampioen van Rusland (CSKA Moskou of het verrassende Rostov) en de winnaar van de Europa League (Liverpool of Sevilla).

Twintig van de 32 deelnemers aan de 25e editie van de Champions League zijn al bekend nadat in bijna alle Europese competities afgelopen weekeinde de laatste speelronde werd afgewerkt.
 

De resterende tien clubs worden pas in augustus bekend, wanneer de play-offronde (de laatste voorronde) op het programma staan.

Tot nu toe kent de nieuwe editie van de Champions League één debutant: de Engelse kampioen Leicester City.

Kampioen PSV zal in tegenstelling tot vorig jaar bij de loting voor de groepsfase niet in pot 1 zitten. Dat komt omdat Nederland terrein heeft verloren op de coëfficiëntenlijst. Naar alle waarschijnlijkheid belandt PSV in pot 3.

Ajax

Vicekampioen Ajax stroomt in de derde voorronde in en is in elk geval in die fase geplaatst bij de loting, waardoor de Amsterdammers clubs als Fenerbahçe en Shakhtar Donetsk ontlopen.

In het seizoen 2010/2011 had Nederland voor het laatst twee vertegenwoordigers in de poulefase van de Champions League: FC Twente (kampioen) en Ajax (via de voorronde)

Zeker van groepsfase Champions League (20):

FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Leicester City, Arsenal, Tottenham Hotspur, Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Juventus, Napoli, Benfica, Sporting Lissabon, Paris Saint-Germain, Olympique Lyon, Dinamo Kiev, PSV, Club Brugge, FC Basel, Besiktas

Deze week erbij (2):

CSKA Moskou/Rostov en Sevilla/Liverpool

Resterende clubs (10):

In augustus bekend na de play-offronde