Atlético Madrid schakelt Liverpool uit in Champions League

|

Liverpool is uitgeschakeld in de Champions League. In de achtste finale verloor de Engelse topclub op eigen veld na verlenging van Atlético Madrid, 2-3. De Spanjaarden hadden het eerste duel ook gewonnen, 1-0. Liverpool was de finalist van 2018 en de winnaar van 2019 van het toernooi.

Georginio Wijnaldum zette Liverpool vlak voor rust op voorsprong, door raak te koppen uit een voorzet van Alex Oxlade-Chamberlain. Daarna stuitte de thuisclub vooral op Jan Oblak, de doelman van de Spanjaarden. Pas in verlenging zorgde Roberto Firmino voor 2-0, nu was de assist van Wijnaldum.

Kort later echter scoorde Marco Llorente voor de Spanjaarden, na geklungel van Liverpools tweede doelman Adrián. De invaller maakte ook de 2-2, net voor de extra tijd er voor de helft op zat. In de slotminuten zette Álvaro Morata de Spanjaarden zelfs nog op winst.

De voorsprong van Liverpool halverwege door het doelpunt van Wijnaldum was logisch. Behoudens een kans van Diego Costa (zijnet) al in de eerste minuut, beperkten de Spanjaarden zich toch voornamelijk tot verdedigen. De thuisclub drong aan en al na 5 minuten zag Wijnaldum een kopbal gestopt door Oblak, de voortreffelijke Sloveense doelman van Atlético.

Ook bij schoten van Oxlade-Chamberlain en Sadio Mané, fraai vrijgespeeld door Mohamed Salah, greep Oblak goed in. Daar kwam bij dat in de laatste fase de 'scherpte' bij de thuisclub soms iets ontbrak en dan vooral bij het supertrio voorin, Salah, Sané en Roberto Firmino.

Meteen na rust volgde een opeenstapeling van kansen voor de koploper van de Premier League. Voor Mané, Salah, Firmino en zeker ook de offensief ingestelde middenvelder Oxlade-Chamberlain. Steeds voorkwam Oblak een doelpunt. Wel raakte de opgekomen back Andrew Robertson de lat na een inleidende actie van Salah.

Voor Atlético was João Félix eenmaal dichtbij een treffer, maar Adrián, de vervanger van de geblesseerde Alisson in het Engelse doel, bracht redding. Verder wisten de Spanjaarden weinig meer te doen dan, waar mogelijk, opruimen. De 1-0 na 90 minuten maakte de verlenging noodzakelijk.

Danny Makkelie was de scheidsrechter op Anfield.

Kijk alle samenvattingen en wedstrijden van de UEFA Champions League online terug bij Veronica!