Atlético komt niet langs Juventus

|

Atlético Madrid is nog allerminst zeker van overwinteren in de Champions League. De Spaanse ploeg verloor bij het al gekwalificeerde Juventus met 1-0. Met dertien punten verzekerde de Italiaanse kampioen zich van de poulewinst. Atlético bleef met zeven punten op de tweede plaats, gevolgd door Bayer Leverkusen met zes punten.

Op slag van rust kwam Juventus op voorsprong. Paulo Dybala knalde fraai raak uit een vrije trap (1-0). Bij de thuisclub waren Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo van de partij. De Nederlandse verdediger bleek snel hersteld van een lichte schouderblessure en de Portugese aanvaller was weer speelklaar na knieklachten.

Eerder op de avond verzekerde Leverkusen zich in elk geval van de derde plaats, goed voor overwinteren in de Europa League. De ploeg van trainer Peter Bosz won 2-0 bij Lokomotiv Moskou, dat daardoor werd uitgeschakeld. Leverkusen kan zich door het resultaat in Turijn ook nog kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League. De Duitse club sluit de groepsfase op eigen veld af tegen Juventus. Atlético ontvangt Lokomotiv.