Oranjeleeuwinnen met 7-0 langs Noord-Ierland

|

De Oranjeleeuwinnen hebben in een uitverkocht Philips Stadion ruimschoots gewonnen van Noord-Ierland: de ruim 31.000 fans zagen de dames met 7-0 winnen.

De wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen 's werelds beste speelster, Lieke Martens, opent met een verwoestend schot in de kruising. Nog geen tien minuten na de openingsgoal, zorgde de speelster van FC Barcelona ook voor de 2-0 na een geweldige loopactie van Shanice van de Sanden waarmee zij de Noord-Ierse tegenstander zoekt speelde.

De Noord-Ieren speelden zoals verwacht verdedigend en kwam dan ook nauwelijks op de Nederlandse helft.

Vivianne Miedema passeerde in de 26e minuut twee Noord-Ierse en zag haar kans schoon en scoorde de 3-0 en daarmee haar vijftigste interlandgoal voor Oranje. De speelster van Arsenal LFC speelde in haar vijf jaar als Oranjeleeuwin 62 interlands.

Vlak voor rust zorgde een handsbal in het strafschopgebied van de Noord-Ieren voor een penalty. Sherida Spitse eiste de bal op en zorgde koeltjes voor de ruststand van 4-0.

Na de rust ging Oranje door waar het was gebleven. Een schot van Van de Donk werd verkeerd weggewerkt en belandde achter de lijn van de Noord-Ierse keepster Higgins. De scheidsrechtster uit Polen zag dit echter niet en keurde de 100% goal van de speelster van het Arsenal LFC niet goed.

Na een aantal aardige kansen aan de kant van Nederland, zorgde Shanice van de Sanden voor de 5-0 na een paar fraaie passeerbewegingen van Martens.

Dit was tevens de laatste actie voor beide internationals, want Sarina Wiegman besloot beide dames te wisselen voor Lineth Beerensteyn en Jill Roord. Op die manier kunnen de vedettes van Oranje zich opladen voor de lastige uitwedstrijd tegen Ierland dinsdag 10 april.

De 31.000 fans zagen in de 76e minuut Sherida Spitse de 6-0 scoren. Na een voorzet van verdedigster Stefanie van der Gragt joeg de speelster van het Noorse Vålerenga de bal in het dak van de goal.

In de blessuretijd ging het nog een keer mis in de Noord-Ierse verdediging. De ongelukkige Simpson, die eerder al een penalty veroorzaakte door een handsbal, kopte de bal in eigen goal en zette daarmee de eindstand op 7-0.

Nederland staat nu eerste in de poule op doelsaldo, gevolgd door Ierland waartegen de Oranjeleeuwinnen dinsdag 10 april in actie komen. 

Kijk alle samenvattingen en wedstrijden van de Oranjeleeuwinnen hier online terug bij Veronica. De wedstrijd Ierland-Nederland is te zien op SBS9 op dinsdag 10 april om 20:00 uur.