Rico Verhoeven

Rico Verhoeven

Huidige positie: Zwaargewicht kampioen

Gewichtsklasse: Zwaargewicht

Lengte: 196 CM

Gewicht: 118.7 KG

Leeftijd: 29 jaar

Nationaliteit: Nederlands

Meer over Rico Verhoeven

Rico Verhoeven was nog maar vijf jaar oud toen hij voor het eerst meedeed aan de krijgskunsten. Zijn vader, zwarte band karate, bracht de jonge Rico naar de dojo. Hier startte een pad dat hem jaren later over de hele wereld en naar de top van de zware stapel heeft gebracht. Waar andere kinderen na school gingen voetballen in het park, moest Verhoeven van zijn vader naar de dojo om te trainen.

 

Naarmate hij ouder werd, ging Rico over op kickboksen.Tegelijkertijd werd duidelijk dat hij een natuurlijke zwaargewicht was die behoorlijk groot zou worden. Op 16-jarige leeftijd was hij zo groot dat hij tegenstanders van zijn eigen leeftijd niet kon vinden in wedstrijden en moest hij volwassenen onder ogen zien.

 

Een zeer intelligente jager, Verhoeven is creatief en richt zich veel op technische aspecten. Hij heeft een breed arsenaal aan aanvallen en een strakke verdediging. Dit heeft ervoor gezorgd dat Verhoeven al 8 keer onverslagen wereldkampioen zwaargewicht is. GLORY 59 Amsterdam zie je hier in zijn geheel terug.