Michael Duut

Michael Duut

Huidige positie: #3 licht zwaargewicht

Gewichtsklasse: Licht zwaargewicht

Lengte: 191 CM

Gewicht: 94.2 KG

Leeftijd: 28 jaar

Nationaliteit: Nederland

 

Meer over Michael Duut

Michael Duut was slechts tien jaar jong toen zijn vader besloot om hem in te schrijven bij de plaatselijke kickboksclub. Op deze jonge leeftijd was Duut heftig aangevallen door een oudere jongen die veel groter en sterker was. Met tranen ging Duut naar huis toe. Zijn vader wilde dat hij de jongen ging afschrikken en dat is goed gelukt. Dit moment heeft ervoor gezorgd dat Michael Duut op het pad naar de GLORY heeft gebracht.

 

Vanaf zijn vroege tienerjaren tot nu toe vecht hij fit en regelmatig bij de beroemde Meijiro Gym. Begin 2013 kreeg Michael de oproep om aan GLORY 5 London deel te nemen. Alle ogen waren op zijn tegenstander Jacoby, maar Duut was degene die hem in de eerste ronde stopte met drie knockdowns. Met een zeer agressieve stijl en een verlangen om elk gevecht met een KO af te sluiten is Michael Duut voor iedereen een gevaarlijke tegenstander.

 

Op zaterdag 29 september liet Michael Duut een spectaculair gevecht zien. Hij had de knock-out van de avond gegeven. Na dit gevecht heeft Michael Duut zich als derde in de ranglijst weten te plaatsen. Dit geeft hem een serieuze kans om te vechten voor de wereldtitel tegen Arthem Vakhitov.