Veel Nederlanders actief op GLORY 64

Veel Nederlanders actief op GLORY 64

|

GLORY heeft op 9 maart een mooi Nederlandse onderonsje gepland voor GLORY 64 in Straatsburg. Michael Duut vecht op het evenement in het noordoosten van Frankrijk tegen Donegi Abena. Ook Ertugrul Bayrak en Esma Hasshass maken hun opwachting. 

Duut staat momenteel eerste op de Light Heavyweight Rankings van GLORY. Hij won zijn laatste partij op GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena door Mourad Bouzidi hard knock-out te slaan in de derde ronde. Het gevecht in Straatsburg wordt zijn dertiende GLORY-optreden. 

Abena staat na een gevecht al tweede op de rankings achter Duut. De Utrechter maakte afgelopen oktober zijn GLORY-debuut in Lyon op GLORY 60. Toen won hij van de Franse routinier Stephane Susperregui. 

Duut wordt gecoacht door Melvin Manhoef, die jarenlang trainde onder Mike Passenier, Abena’s huidige coach. 

Ertugrul Bayrak gaat voor tweede zege
Bayrak sloot 2018 af met winst in zijn GLORY-debuut op Donovan Wisse in Ahoy op GLORY 62. “Gazi” gaat op de prelims van GLORY 64 op jacht naar zijn tweede GLORY-zege. 

Bayrak komt uit tegen Jakob Styben. De Duitser, die vijftien van zijn zestien profpartijen won, vocht nog niet eerder in GLORY. 

“Fight Queen” terug in GLORY
Esma HassHass keert na bijna twee jaar terug in GLORY. “Fight Queen” debuteerde op GLORY 30 met een verliespartij tegen Tiffany van Soest. Dit was de allereerste vrouwenpartij in GLORY. 

Jiwaen Lee is HassHass’ opponente. De Zuid-Koreanse, bijgenaamd "Idol Fighter", verloor haar enige GLORY-gevecht van Amel Dehby op GLORY 35.

HassHass zal op dit evenement ongetwijfeld met veel interesse kijken naar het titelgevecht tussen GLORY Super Bantamweight Champion Anissa Meksen en Tiffany van Soest. Ruim een jaar geleden nam Meksen de titel over van de Amerikaanse op GLORY 48 in New York. Ditmaal heeft de Française het thuisvoordeel. 

GLORY 64 met Duut vs. Abena, Bayrak en HassHass is zaterdag 9 maart live te zien op Veronica.