Twee titelgevechten gepland voor GLORY 65 in Utrecht

Twee titelgevechten gepland voor GLORY 65 in Utrecht

|

GLORY 65 vindt op vrijdag 17 mei plaats in Utrecht. Jason Wilnis sluit het evenement in zijn thuisstad af met een titelgevecht tegen Alex Pereira, de kampioen op middengewicht.

Wilnis won twee keer eerder van Pereira. “Psycho” klopte de Braziliaan zeven jaar geleden in diens thuisland via technische knock-out en op GLORY 20 in Dubai won de Utrechter via de jury van “Po Atan”.

Wilnis boekte in zijn laatste gevecht op GLORY 63 een belangrijke zege. Toen doorbrak de voormalig kampioen een verliesreeks van drie gevechten op rij door Jacob Rodriguez in Houston te kloppen via technische knock-out in de derde ronde. Dankzij vele low kicks kon de Amerikaan niet meer op zijn benen staan en moest hij de strijd staken.

Pereira is sinds GLORY 46 de kampioen op -85 kilogram door Simon Marcus te kloppen. Sindsdien verdedigde “Po Atan” de gordel drie keer: tweemaal tegen Yousri Belgaroui en afgelopen september op GLORY 58 in Chicago opnieuw tegen Marcus.

Pereira verlengde vorige maand zijn contract bij GLORY en daagde daarna Wilnis uit voor een revanchepartij.

Grigorian opnieuw tegen Sitthichai

Voordat Wilnis voor de titel vecht, krijgt Marat Grigorian weer de kans om de GLORY-lichtgewichttitel te veroveren. Hiervoor moet de kickbokser van Hemmers Gym kampioen Sitthichai Sitsongpeenong zien te verslaan, iets wat hem vier keer eerder niet lukte.

Grigorian vocht afgelopen augustus nog tegen Sitthichai op GLORY 57 in Shenzhen. De Thai won via verdeeld jurybesluit, waarna hij verklaarde dat het ‘game over’ was voor de rivaliteit tussen hem en de Belg met Armeense roots.

Sindsdien vochten “Killer Kid” en “The Armenian Devil” ieder één keer: Sitthichai klopte Josh Jauncey op GLORY 61 in New York om zijn titel voor de zesde keer te verdedigen en Grigorian zette Chris Baya afgelopen december opzij in Ahoy.

Andere partijen voor dit evenement in Central Studios worden binnenkort aangekondigd.

De algemene kaartverkoop start aanstaande maandag om 09.00 uur. Liefhebbers met minder geduld kunnen aanstaande vrijdag om 09.00 uur al hun entreebewijzen bemachtigen als ze zich via de GLORY-website aanmelden voor de exclusieve voorverkoop.