Mike’s Gym en Vos Gym slaan handen ineen

Mike’s Gym en Vos Gym slaan handen ineen

|

Twee van de bekendste Amsterdamse kickboksscholen gaan samenwerken. Vos Gym trekt per begin maart in bij Mike’s Gym.

De lessen en activiteiten van Vos Gym worden vanaf volgende maand in hetzelfde pand met dezelfde instructeurs gegeven waar Mike’s Gym in gehuisvest staat, maar de sportscholen blijven voortbestaan onder dezelfde naam. Van een fusie is geen sprake. 

"Heel spannend", vertelt Ivan Hyppolite, eigenaar van Vos Gym, aan Veronica hierover. "Zoals wij dat gaan doen met twee sportscholen onder een dak is uniek."

"Sinds ik het nieuws op social media heb gedeeld, krijg ik constant berichten met vragen vanuit binnen- en buitenland hoe dit nou precies zit. Het zijn namelijk twee grote namen van het kickboksen die de handen ineen slaan, dat verwacht je niet. Ik weet niet of dat eerder gebeurd is in deze sport."

'Kickboxing Amsterdam'

"In 2012 had ik deze constructie al voorgesteld aan Ivan. Toen had ik het idee om met een paar goede sportscholen uit Amsterdam een samenwerking aan te gaan om een soort 'Kickboxing Amsterdam' over de hele wereld uit te dragen", aldus Mike Passenier. 

"We moeten namelijk niet elkaars vijand zijn. In Nederland moeten we van dat kleinschalige denkpatroon af. Onze vijand moet het buitenland zijn!"

"Toen Gilbert Yvel voor het eerst in PRIDE vocht tegen Vitor Belfort, kwam Renato “Babalu” Sobral 300 kilometer heen en weer gereden om hem voor te bereiden. Wij zitten in Nederland allemaal maximaal honderd kilometer van elkaar af en doen al moeilijk." 

Kleine supermarkt

"Mike en ik hebben de laatste tijd veel overlegd en visies met elkaar gedeeld. Waar het op neerkomt is dat Vos Gym traint in het pand van Mike’s Gym, maar de nieuwe leden krijgen een keuze om te trainen bij Vos Gym of Mike’s Gym”, zegt Hyppolite. “Je moet het zien als een kleine supermarkt met het ene en andere merk in dezelfde schappen waar de klant uit kan kiezen." 

"Voor de rest, vechten de wedstrijdvechters onder dezelfde sportscholen en kunnen we elkaar aanvullen en versterken, zoals met gezamenlijke sparringsdagen, om naar een hoger niveau te gaan. We blijven opereren onder dezelfde vlag."