GLORY 69: Beztati voor de titel tegen Grigorian

GLORY 69: Beztati voor de titel tegen Grigorian

|

Tyjani Beztati krijgt 12 oktober voor de tweede keer de mogelijkheid om zich tot GLORY-kampioen te kronen. In het main event van GLORY 69 in Düsseldorf vecht de Amsterdammer tegen kampioen Marat Grigorian. 

Beztati won zijn laatste drie gevechten op rij door Chris Baya, Stoyan Koprivlenski en Josh Jauncey te kloppen. Laatstgenoemde versloeg hij tijdens GLORY 65 in Utrecht.

“The Wonderboy” vocht vorig jaar mei zijn eerste titelgevecht tegen Sitthichai Sitsongpeenong tijdens GLORY 53 in Lille. Dit gevecht won Sitsongpeenong via de jury.

Grigorian wist Sitsongpeenong afgelopen mei te ontkronen. Nadat hij vier keer eerder verloor van “Killer Kid”, won “The Armenian Devil” in het co-main event van GLORY 65 via de jury.

Zes Nederlanders

In totaal zijn er zes Nederlanders actief op het evenement in het westen van Duitsland, hoewel GLORY dat nog niet bevestigd heeft. 

Twee daarvan vechten tegen elkaar op het main card: Luis Tavares en Michael Duut. Beiden verloren hun laatste gevecht. 

Tavares verloor met een minimaal verschil van Felipe Micheletti tijdens GLORY 66 in Parijs en Duut moest zijn meerdere erkennen in Donegi Abena tijdens GLORY 64 in Straatsburg.

Yousri Belgaroui, die tweemaal voor de titel op middegewicht vocht, verwelkomt debutant Ulrik Bokeme in GLORY. Belgaroui kwam voor het laatst in actie tijdens GLORY 65. Toen verloor hij van Donovan Wisse.

Op het undercard vecht Kevin van Heeckeren tegen Jakob Styben en keert Massaro Glunder terug naar lichtgewicht voor een gevecht tegen Engelsman Luke Whelan.