Badr Hari tenminste tot december aan de kant met dopingschorsing

Badr Hari tenminste tot december aan de kant met dopingschorsing

|

Badr Hari mag dit jaar nog de ring in. "The Golden Boy" is negentien maanden geschorst wegens het overtreden van de dopingregels van GLORY tijdens zijn laatste gevecht op GLORY 51 in Ahoy. 

De schorsing is ingegaan op het moment dat GLORY op de hoogte werd gesteld van de positieve uitslag. Hierdoor mag Hari, met terugwerkende kracht, vanaf 7 december 2019 weer vechten.

Comeback

Hari maakte op GLORY 51 in Ahoy zijn terugkeer in de ring tegen Gerges. Dit was Hari's eerste partij sinds zijn verloren gevecht tegen Rico Verhoeven op GLORY Collision. Hari klopte Gerges, maar dankzij de dopingovertreding gaat het gevecht de boeken in als een No Contest.

De controles werden uitgevoerd door de Dopingautoriteit, waarna de sanctie is vastgesteld door het Instituut Sportrechtspraak (ISR), de nationale sportautoriteit.

Tegenstander Gerges liep achteraf ook tegen de lamp. Aan Nieuwsuur heeft de Amsterdammer verteld dat hij betrapt is op het gebruik van clomifeen.

"Fighterheart" kreeg naar aanleiding van die partij een officiële waarschuwing van de Dopingautoriteit, maar ontkent dopinggebruik en betwist de uitslag.

Waar Hari op betrapt is, maken de Dopingautoreit en het ISR niet bekend.

Voorvechter

"GLORY is als organisatie fel gekant tegen het misbruik van verboden middelen en verwacht dat zijn atleten aan deze voorwaarden voldoen. GLORY is vastbesloten om voorvechter te blijven in de strijd tegen het misbruik van prestatie verhogende stoffen in [onze] sport”, zegt Marshall Zelaznik, CEO van GLORY.

Machado en Brestovac

Niet alleen Hari en Gerges liepen tegen de lamp. Ariel Machado en Mladen Brestovac kregen ook sancties voor dopinggebruik in GLORY-gevechten.

Ariel Machado kreeg een schorsing van twintig maanden. De Braziliaan vocht en verloor tijdens GLORY 47 op 28 oktober 2017 in Lyon tegen kampioen Arthem Vakhitov, waarna hij positief testte. Met teruwerkende kracht mag hij vanaf 21 augustus 2019 weer de ring.

Brestovac kreeg een officiële waarschuwing vanwege een positieve test tijdens GLORY 54 in Birmingham, toen hij vocht voor de GLORY-zwaargewichttitel tegen Rico Verhoeven.