UFC Brooklyn voorspellingen: Cejudo vs. Dillashaw door o.a. Dave Roelvink

UFC Brooklyn voorspellingen: Cejudo vs. Dillashaw door o.a. Dave Roelvink

|

In het main event van UFC Brooklyn staat een aantrekkelijk affiche gepland met het gevecht tussen UFC-kampioenen Henry Cejudo en TJ Dillashaw. Cejudo zet zijn UFC Flyweight Championship op het spel tegen Dillashaw, de huidige UFC-kampioen op 135.

Veronica heeft een divers panel van bekende UFC-fans gevraagd om hun voorspellingen voor dit gevecht. Samen gaan zij de strijd aan om te bepalen wie zich de beste UFC-voorspeller mag noemen.

Peter Kwint (Tweede Kamerlid SP)

Dillashaw is de favoriet bij de bookmakers, maar dat zie ik anders. Als je foto’s van hem en Cejudo vergelijkt, zie je dat Cejudo nog nooit zo breed was voor een partij, terwijl Dillashaw, die normaal op bantamweight vecht, er ontzettend uitgemergeld bijloopt. Dat gaat het verschil maken en hem de wedstrijd kosten. Als Dillashaw op 125 pond inweegt, geloof ik niet dat hij honderd procent die kooi instapt en dat het geen spannend gevecht wordt.

De enige manier waarop Dillashaw kan winnen is met een snelle knock-out, maar dat zie ik niet gebeuren. Cejudo gaat Dillashaw op afstand houden om zijn punten te scoren met stoten en mogelijk ground-and-pound op de grond, waarna de jury hem tot winnaar uitroept. Cejudo wint tenminste de laatste drie ronden en behoudt zijn titel.

Voorspelling: Henry Cejudo via decision

Vincent Patty (Jiggy Djé)

Ik denk dat Dillashaw wint. De doorslaggevende factor is zijn grootte en daarmee het voordeel in reikwijdte om zijn combinaties van verschillende hoeken te maken. Daarbij is hij veelzijdiger dan Cejudo, die meer een pure worstelaar is. Ik acht hem in staat om Cejudo’s worstelen te neutraliseren met zijn eigen worstelvaardigheden, die meer geijkt zijn voor MMA.

Het was leip toen Cejudo de titel won van Demetrious Johnson in augustus en die lange winreeks stopte, maar hij blies me toen niet omver. Dillashaw heeft die partij ongetwijfeld bestudeerd en zal wat werkte voor Johnson zelf ook gebruiken. Maar Johnson had niet het reach dat Dillashaw heeft. Ik ben geen coach, maar het lijkt me dat Dillashaw dus hetzelfde plan zal hanteren als Johnson toen, maar niet valt in Cejudo’s valkuilen om het in de tweede ronde af te maken.

Voorspelling: TJ Dillashaw via (T)KO in ronde 2

Jens Olde Kalter (TV-presentator, misdaadjournalist en auteur ‘De Kickbokser’ over Ernesto Hoost en ‘Badr’ over Badr Hari)

Dit belooft echt een toppartij te worden tussen twee vechters met buitengewone kwaliteiten. Dillashaw is een mega striker die alles wint met staand stompen, vooral met zijn rechtse directe en linker cross, en daarna in een paar seconden op de grond afmaken. Daar staat het worstelen van Cejudo tegenover, een olympisch kampioen die het gevecht naar de grond kan trekken in situaties waarvan je het totaal niet verwacht.

De grote vraag is of Dillashaw de explosieve en vaak onverwachtse takedowns van Cejudo weet te neutraliseren. Hoe goed kan hij worstelen in verhouding tot het extreem goede worstelvermogen van Cejudo? Daar tegenover staat de vraag hoe goed Cejudo’s staande vaardigheden, met die karatehouding waar hij goed mee uit de voeten kan, zijn in verhouding tot Dillashaws extreme goede kickboksvermogen. Misschien onderschat ik Dillashaw, maar ik denk dat het extreme worstelvermogen van Cejudo groter uitslaat. Dillashaw was een worstelaar op college en een goede striker, maar bijvoorbeeld geen GLORY-kampioen, waar Cejudo olympisch worstelkampioen is.

Op deze argumenten zou je zeggen dat ik voor Cejudo ga, maar toch zet ik mijn geld op Dillashaw. Omdat ik hoop dat hij wint en ik hem daar met die razendsnelle vuisten ook toe in staat acht. Daar ben ik een groot fan van en ik denk dat zijn staande kwaliteiten zo goed zijn dat die de overhand gaan hebben in plaats van Cejudo’s worstelen, ondanks dat die grote weight cut een rol zal spelen. Nogmaals, dat is een gok. Het kan ook heel makkelijk andersom uitpakken. 

Voorspelling: TJ Dillashaw via (T)KO in ronde 3

Peter Pannekoek (stand-upcomedian en tekstschrijver)

Ik denk dat Dillashaw wint en vrij dominant ook. Hij en zijn coach, Duane Ludwig, maken altijd de juiste aanpassingen voor een tegenstander. Die twee zijn een heel bijzonder duo dat helemaal bezeten is van de sport. Hoe Dillashaw twee keer de baas was over Cody Garbrandt vond ik heel indrukwekkend.

Ik denk dat Cejudo tekort gaat komen in timing, range en snelheid en het niet naar de grond kan trekken. Mijn gevoel zegt Dillashaw in de derde ronde wint via TKO. Waar ik benieuwd naar ben is hoeveel impact Dillashaws eerste weight cut naar 125 pond heeft. Dat lijkt me een hele intense en ik vraag me af hoeveel kracht hij daarmee inlevert. Hij vocht nog nooit op flyweight, waar de vechters over het algemeen sneller zijn dan op bantamweight. Dat is allemaal nieuw voor hem. Daar is maar op een manier achter te komen.

Voorspelling: TJ Dillashaw via (T)KO in ronde 3

Sébas Diekstra (strafrechtadvocaat en Crime Insider 6inside)

Ik zet mijn geld op Dillashaw. Hij moet winnen. Ik ben een fan van zijn manier van vechten met zijn snelheid, kracht en behendigheid. Cejudo is de underdog en natuurlijk ook een uitstekende vechter, maar kan waarschijnlijk alleen winnen door er een worstelpartij van te maken. Heel vaak ga ik ook voor de underdog, maar ik ben meer overtuigd van Dillashaw. Hij is in zo’n bloedvorm op dit moment.

Dillashaw en Cejudo zijn vechters die niet bang zijn om vanaf de eerste bel het gevecht vol aan te gaan en niet bezig zijn met bijzaken. Ze willen winnen en daar simpelweg geen twijfel over laten bestaan, dat zie ik graag. Daardoor wordt het, volgens mij, een hele mooie pot. Maar ik ben er wel van overtuigd dat Dillashaw het op de voeten houdt en voorspel dat hij wint in de tweede ronde met een rechtse directe of opstoot.

Voorspelling: TJ Dillashaw via (T)KO in ronde 2

Dave Roelvink (DJ)

Het is een lastige partij om te voorspellen, maar puur op gevoel kies ik voor Dillashaw. Het is bijzonder dat een kampioen een gewichtsklasse naar beneden gaat, ik kan mij niet herinneren dat dit eerder gebeurde. Meestal is het andersom wanneer de kampioen geen tegenstand meer heeft en dan besluit om een gewichtsklasse zwaarder te vechten. Het lijkt een nieuwe trend om ‘Double Champ’ te willen zijn. Conor McGregror deed dat als eerste en vorig jaar volgden Daniel Cormier en Amanda Nunes.

Alleen omdat Dillashaw nu naar beneden gaat is natuurlijk de vraag of dit invloed heeft op zijn kracht en conditie. Ik was dus nog niet overtuigd, maar gisteren op de weging zag ik dat hij er gewoon goed uitzag. Hoewel ik er niet zeker van ben, zie ik niet echt een manier voor Cejudo om te winnen. Zijn worstelen mag misschien beter zijn, maar je hebt meer nodig als je tegenstander ook een behoorlijke worstelaar is.

Voorspelling: TJ Dillashaw via decision

Met het voorspellen van de juiste winnaar krijgt elke deelnemers 100 punten. De juiste wijze (decision, submission of (T)KO) levert 50 punten op en de juiste ronde ook 50 punten.

Tussenstand:

Sébas Diekstra: 0 pounten

Peter Kwint: 0 punten

Jens Olde Kalter: 0 punten

Peter Pannekoek: 0 punten

Vincent Patty: 0 punten

Dave Roelvink: 0 punten

UFC Brooklyn wordt zaterdag- op zondagnacht vanaf 04.00 uur uitgezonden op VeronicaTV.nl.

Tags: