Stefan Struve tóch weer de kooi in

Stefan Struve tóch weer de kooi in

|

Stefan Struve stelt zijn pensioen uit. “The Skyscraper” vecht 7 december tijdens UFC Washington tegen Ben Rothwell. 

Struve zei in februari nog dat hij hoogstwaarschijnlijk afscheid zou nemen van het wedstrijdvechten, hoewel hij de deur op een kier liet. 

Nadat de 31-jarige Beverwijker in Praag won van Marcos Rogerio de Lima via submission in de tweede ronde, liet hij geëmotioneerd weten dat hij ging nadenken over zijn toekomst. 

Struve vocht 22 partijen in de UFC, waarvan hij dertien in winst omzette. Hiervoor had hij maar twee keer de jury nodig, alle andere partijen won hij via knock-out of submission.

Routinier

In de 37-jarige Rothwell treft Struve een routinier. “Big Ben” keerde in 2019 terug in de kooi na een dopingschorsing van twee jaar. 

Sindsdien heeft hij nog geen successen kunnen boeken. Afgelopen maart in Wichita verloor hij van Blagoi Ivanov en in juli kwam daar het verlies in de rematch met Andrei Arlovski bovenop, ook via de jury.

De UFC heeft tot nu toe twee andere partijen aangekondigd voor UFC Washington: Aspen Ladd, die in juli haar eerste profverlies leed tegen Germaine de Randamie, staat tegenover Yana Kunitskaya en Claudia Gadelha neemt het op tegen Cynthia Calvillo.