Shevchenko verdedigt titel tegen Carmouche in Montevideo

Shevchenko verdedigt titel tegen Carmouche in Montevideo

|

Valentina Shevchenko komt na haar eerste titelverdediging snel weer in actie. “The Bullet” verdedigt haar UFC-vlieggewichttitel op 10 augustus tegen Liz Carmouche.

Brett Okamoto van ESPN meldt dat het gevecht dient als main event van UFC Montevideo, het eerste UFC-evenement ooit in Uruguay.

UFC 238

Shevchenko vocht op 8 juni nog in het co-main event van UFC 238 in Chicago. Toen won ze met één van de beste knock-outs van 2019 door Jessica Eye in de tweede ronde op sensationele wijze buiten westen te trappen.

Dit was Shevchenko’s derde zege op rij. Sinds de 31-jarige overstapte van bantamgewicht naar vlieggewicht, is ze nog ongeslagen.

Oude bekende

Shevchenko verloor in haar loopbaan drie keer op bantamgewicht: twee keer in de UFC van huidig kampioene Amanda Nunes en één keer buiten de UFC van haar opkomende tegenstandster: Liz Carmouche.

De Amerikaanse was de eerste tegenstandster die Shevchenko in een MMA-partij klopte op 30 september 2010 via technische knock-out door medische interventie. De dokter liet “The Bullet” in de tweede ronde niet doorvechten wegens een snee.

Carmouche is de nummer drie op vlieggewicht, die haar laatste twee partijen won van Jennifer Maia en Lucie Pudilová. Laatstgenoemde klopte ze op vijandig grondgebied in Praag.