Nate Diaz vs. Jorge Masvidal sluit UFC 244 af

Nate Diaz vs. Jorge Masvidal sluit UFC 244 af

|

Na een onderbreking van drie jaar, vecht Nate Diaz op 2 november zijn tweede partij in drie maanden. De Amerikaan staat in het main event van UFC 244 in New York tegen Jorge Masvidal. 

Dit meldt ESPN via UFC-president Dana White. 

Diaz maakte tijdens UFC 241 zijn terugkeer tegen Anthony Pettis, die hij versloeg via de jury. Dit was zijn eerste gevecht sinds de verloren rematch tegen Conor McGregor van UFC 202.

Direct daarna daagde de jongere Diaz-broer Jorge Masvidal uit. “Het is het gevecht dat de fans willen zien: Nate Diaz daagde Masvidal uit na zijn zege op Pettis”, vertelt White.

“Sindsdien praat iedereen erover. Mensen vertellen mij via social media dat ik het gevecht moest maken. Nu kan ik bekendmaken dat het afgerond is.”

“Gamebred” won zijn laatste twee gevechten op rij. Afgelopen maart won de Amerikaan van Darren Till in Londen via knock-out in de tweede ronde.

Masvidal brak afgelopen juli het record voor snelste zege in de UFC ooit door Ben Askren in maar vijf seconden knock-out te krijgen met een vliegende knie.

UFC 244 vindt plaats in Madison Square Garden, thuishaven van NBA-team New York Knicks. Er zal geen officiële titel op het spel staan, hoewel White wel laat weten dat de winnaar naar huis gaat met een speciale 'BMF belt' voor de titel van 'Baddest Motherf*cker'.