Nate Diaz niet geïnteresseerd in trilogie met Conor McGregor

Nate Diaz niet geïnteresseerd in trilogie met Conor McGregor

|

Slecht nieuws voor UFC-fans die wachten op een derde gevecht tussen Conor McGregor en Nate Diaz. Laatstgenoemde heeft namelijk geen zin in een nieuw gevecht met de grofgebekte Ier.

“Ik ben er helemaal niet in geïnteresseerd”, vertelt Diaz (34) tijdens Ariel Helwani’s MMA Show op maandag. “Ik ben geïnteresseerd in winnaars. Hij verloor z’n laatste gevecht en ik won mijn laatste partij.”

“Denk je dat ik tegen iemand wil vechten die de hele kooi door is gemept? Ik heb een zwarte band in jiujitsu. Dat zou mij nooit overkomen.”

Diaz doelt op het meest recente gevecht van McGregor tegen Khabib Nurmagomedov tijdens UFC 229. “The Notorious” verloor dit gevecht in de vierde ronde toen hij moest afkloppen wegens een nekklem.

UFC 202

Op papier verloor Diaz zijn laatste gevecht ook, notabene van McGregor. “The Notorious” versloeg de Amerikaan in het main event van UFC 202 na vijf ronden vechten via de jury op 20 augustus 2016.

Dit was een rematch van het eerste duel tussen McGregor en Diaz van UFC 196. Diaz won deze partij door de Ier in de tweede ronde te kloppen via submission via rear-naked choke.

Weltergewicht

Drie jaar na zijn laatste optreden betreedt Diaz weer de kooi. Op 17 augustus zal hij tegen Anthony Pettis vechten in het co-main event van UFC 241.

Opvallend is dat deze partij op weltergewicht plaatsvindt. Diaz en Pettis staan namelijk beter bekend om hun prestaties op lichtgewicht, maar Diaz is klaar met die gewichtsklasse.

“Ik ben gewoon klaar met het 155 (pond, red.) ding. Ik denk dat het tijd is om te vechten op een comfortabelere gewichtsklasse. Er is niets nieuws voor mij daarzo. Ik heb alles gedaan, iedereen verslagen.”

“Ik vind mezelf toch de koning van die gewichtsklasse. Ik bedoel, ik ben de koning van die divisie. Dus ik laat dat voor wat het is. Er is geen liefde voor. Er zijn geen tegenstanders daarzo. Die sh*t is zwak.”