McGregor en Nurmagomedov geschorst

McGregor en Nurmagomedov geschorst

|

Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov hebben dinsdag hun straffen gehoord voor de ongeregeldheden na hun verhitte partij op UFC 229. Beiden zouden, theoretisch, vanaf 6 april weer de Octagon in mogen.
Nurmagomedov versloeg McGregor in het verhitte main event van UFC 229. Direct nadat “The Notorious” afklopte in de vierde ronde door de nekklem van zijn opponent, klom “The Eagle” over het hek van de kooi om het gevecht aan te gaan met de hoek van McGregor. 
Hierna sloeg de vlam in de pan en gingen betrokkenen van beide kanten met elkaar op de vuist, zowel binnen als buiten de kooi, tot de beveiliging hen weer in bedwang had. 
McGregor kreeg voor zijn aandeel een boete van 50.000 dollar en een schorsing van zes maanden, die met terugwerkende kracht geldt tot 6 april van dit jaar.
Nurmagomedov kwam er zwaarder vanaf. De Rus kreeg een boete van 500.000 dollar en een schorsing van negen maanden voor zijn rol. Deze schorsing kan teruggebracht worden naar zes maanden als “The Eagle” meewerkt aan een anti-pest campagne die de commissie van Nevada moet goedkeuren. 
Zijn boete wordt betaald van zijn ingehouden gage van het evenement. Na de ongeregeldheden hield de Nevada State Athletic Commission (NSAC) vijftig procent van Nurmagomedovs totale gage van twee miljoen dollar in. 
Twee anderen uit kamp-Nurmagomedov werden ook gestraft: Zubaira Tukhugov en Abubakar Nurmagomedov, de neef van Khabib. Zij kregen een jaar schorsing, die ook met terugwerkende kracht gelden tot 6 oktober 2019, en boetes van 25.000 dollar. 
Tukhugov en Abubakar zijn ook MMA-vechters. Tukhugov vocht zijn meest recente partij in de UFC, waar hij drie van zijn vier partijen won. Abubakar is actief in Professional Fighters League, waar hij een van zijn laatste drie partijen won.

Tags: