Jimi Manuwa met pensioen

Jimi Manuwa met pensioen

|

Jimi Manuwa hangt zijn MMA-handschoenen aan de wilgen. “Poster Boy” laat via social media weten dat hij stopt met wedstrijdvechten.

Manuwa (39) verloor afgelopen zaterdag tijdens UFC Stockholm op harde wijze van Aleksandar Rakić, die hem in 52 seconden snoeihard knock-out trapte. Dit was Manuwa’s vierde verliespartij op rij.

Veel knock-outs

De Engelsman maakte in 2012 zijn UFC-debuut als ongeslagen vechter met een zege via technische knock-out tegen Kyle Kingsbury.

Hierna volgden knock-out zeges op Cyrille Diabaté en Ryan Jimmo, voordat Alexander Gustafsson “Poster Boy” in Londen via knock-out versloeg. Sindsdien ging het op en neer met Manuwa.

Ook zelf knock-out

Manuwa sloeg Corey Anderson en Ovince Saint Preux keihard knock-out, maar werd ook zelf knock-out geslagen door Anthony Johnson, Thiago Santos en Volkan Oezdemir. De trap van Rakić was de spreekwoordelijke druppel voor Manuwa.

“Ik heb een fantastische carrière gehad en de laatste vier gevechten waren bittere pillen om te slikken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn familie, die altijd voorop staat”, schrijft Manuwa.

“Ik deelde meestal knock-outs uit, maar heb er zelf ook een paar geïncasseerd. Dat hoort bij mijn fanvriendelijke stijl, maar het eist een tol op je lichaam. Vooral de hersenschuddingen die niet zichtbaar zijn voor het blote oog.”

Manuwa gaat pensioen met een record van zeventien gewonnen gevechten, waarvan zes in de UFC, en zes nederlagen.

Niet alleen met pensioen

Manuwa is niet de enige UFC-vechter die zijn pensioen aankondigde na UFC Stockholm. Alexander Gustafsson, Manuwa’s trainingspartner, maakte direct na het main event tegen Anthony Smith bekend dat hij stopt met wedstrijdvechten. De Zweed verloor via submission door rear-naked choke in de vierde ronde.

Ook Nick Hein, die in de Zweedse hoofdstad verloor van Frank Camacho, kondigde zijn pensioen via Facebook aan na UFC Stockholm.