Conor McGregor: Ik maak 18 januari terugkeer in Las Vegas

Conor McGregor: Ik maak 18 januari terugkeer in Las Vegas

|

De terugkeer van Conor McGregor staat gepland op 18 januari 2020, aldus Conor McGregor. De Ier heeft tijdens een persconferentie in Moskou aangekondigd dat hij van plan is om begin volgend jaar weer in de Octagon te stappen. 

“Ik wil graag publiekelijk bekendmaken dat de terugkeer van “The Notorious” Conor McGregor op 18 januari plaatsvindt in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Dat is mijn comeback-gevecht”, liet McGregor weten. 

UFC 229

McGregor vocht zijn laatste partij op 6 oktober 2018. Toen verloor de Ier het beladen titelgevecht tegen Khabib Nurmagomedov via submission in de vierde ronde.

Direct na het gevecht waren de vechters en hun hoeken betrokken bij een vechtpartij in de arena, waardoor McGregor een schorsing van zes maanden kreeg

Tegenstander onbekend

“Over twaalf weken ben ik topfit, ik heb getekend voor de datum met het bedrijf (UFC, red.). Voor zover de tegenstander: ik weet zijn naam, maar ik weet uit ervaring dat als ik de naam geef, wat ik graag zou willen doen, de UFC het zou omdraaien.”

“Het is een sluw bedrijf. Vraag de UFC wie de tegenstander is, want ik geef ene f*ck om wie het is.”

Toekomstplannen

De voormalig UFC-kampioen onthulde direct ook zijn ambities voor de rest van 2020: “Daarna wil ik tegen de winnaar van het gevecht tussen Nate Diaz en Jorge Masvidal voor de ‘Bad Motherfucker-titel’.” 

“Natuurlijk heb ik een geschiedenis met Nate Diaz, we willen de trilogie volmaken. We zullen zien hoe zijn gevecht gaat, ik denk dat Diaz daarin de betere zal zijn en dan komt het derde gevecht.”

Moskou

“Dan kijk ik naar het ‘Moskou-gevecht’ tegen de winnaar van Tony Ferguson tegen Khabib Nurmagomedov. Ik kan niet eens zijn naam (Nurmagomedov, red.) uitspreken, wie geeft ene f*ck wat zijn naam is?”, aldus de zelfverzekerde Ier in de Russische hoofdstad. 

“Dat is het gevecht dat we willen, we willen dit gevecht in Moskou. Het Russische volk verdient dit gevecht, het wereldvolk verdient dit gevecht. Het is een onvermijdelijke rematch waarin ik scherp zal aantreden.” 

“Ik zal geen blessures hebben, geen alcohol nuttigen of afleidingen van buitenaf hebben. Ik zal volledig gefocust zijn, dat is wat de mensen en fans verdienen. Dan zullen we het voor eens en altijd afmaken”, sloot McGregor af.

Beschuldigingen

Ondanks dat McGregor niet vocht in de Octagon vocht in 2019, heeft hij een rumoerig jaar erbuiten achter de rug. In Ierland lopen twee beschuldigingen van seksueel misbruik tegen “The Notorious” en in augustus werd op beeld vastgelegd hoe hij een hoek uitdeelde aan een man in een kroeg.

Cerrone of Gaethje

Volgens Ariel Helwani van ESPN zijn Donald Cerrone en Justin Gaethje de mogelijke tegenstanders van McGregor in januari. Cerrone zou momenteel de favoriet zijn.