Chad Mendes met pensioen

Chad Mendes met pensioen

|

Chad Mendes is gestopt. De 34-jarige Amerikaan vindt het na tien jaar wedstrijdvechten genoeg geweest.

“Money” vertelt aan ESPN dat hij het tijd vindt om iets anders te gaan doen. Mendes won achttien van zijn 23 MMA-gevechten.

Losse eindjes

Mendes verloor in december z’n laatste gevecht tijdens UFC 232, waarin hij knock-out geslagen werd door Alexander Volkanovski. Hierna zou Mendes al met pensioen zijn gegaan, maar dat heeft hij nooit officieel aangekondigd. 

“De voornaamste reden dat ik eerder niets zei, kwam doordat er nog losse eindjes waren die ik wilde afsluiten”, vertelt Mendes aan ESPN.

“Ik wilde een stap terugdoen, alles oplossen en ervoor zorgen dat mijn gevoelens niet veranderden, omdat ik net uit een trainingskamp kwam.”

Lange afwezigheid

Voor het verlies tegen Volkanovski, boekte Mendes een zege op Myles Jury. Dit was zijn comeback na 2,5 jaar afwezigheid wegens een dopingschorsing voor het gebruiken van een groeihormoon.

Vele knock-outs

Mendes’ hoogtepunten waren voornamelijk harde knock-outs. De Amerikaan heeft acht zeges via (technische) knock-out op z’n naam staan, waaronder tegen Ricardo Lamas, Darren Elkins en Clay Guida.

Titelgevechten

Ook vocht “Money” twee keer voor de UFC-vedergewichttitel tegen José Aldo in Brazilië, maar daarin dolf hij twee keer het onderspit. 

Tijdens UFC 142 lag hij binnen een ronde knock-out op het canvas dankzij een rake knie en in de rematch die een kleine drie jaar later volgde tijdens UFC 179, riep de jury hem tot verliezer uit na vijf ronden. Laatstgenoemde partij werd tot gevecht van het jaar uitgeroepen in 2014. 

McGregor

Ook vocht Mendes een keer tegen Conor McGregor tijdens UFC 189 voor de interim-titel. Dit gevecht verloor “Money” via technische knock-out in de tweede ronde.