BREAKING: UFC stelt komende drie evenementen uit

BREAKING: UFC stelt komende drie evenementen uit

|

De UFC staat de komende weken stil. De organisatie heeft besloten om de komende drie evenementen uit te stellen.

UFC Londen van dit weekend, UFC Columbus op 28 maart, met Jairzinho Rozenstruik tegen Francis Ngannou als hoofdpartij, en UFC Portland op 11 april, met Alistair Overeem tegen Walt Harris in het main event, vinden op een latere datum plaats. Dit maakt Dana White bekend in een email aan het UFC-personeel, aldus Michael Carroll en MMAjunkie.

Coronavirus

De UFC was voor de drie genoemde evenementen hard op zoek naar nieuwe locaties als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. 

Vanwege het invliegverbod van de VS voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland kon UFC Londen niet in de O2 Arena plaatsvinden. De UFC zocht naar een nieuwe locatie in de VS, waardoor onder meer Leon Edwards, die in het main event zou vechten tegen Tyron Woodley, zich afmeldde. Voor Woodley werd nog gezocht naar een opponent.

UFC Columbus en UFC Portland zouden plaatsvinden in de UFC Apex in Las Vegas, maar door een besluit van de Nevada State Athletic Commission om alle vechtsportevenementen de komende tijd te schorsen, hadden deze evenementen ook nog geen locatie. 

UFC 249

Het eerstvolgende evenement dat op de kalender staat is UFC 249 op 18 april met een titelgevecht tussen UFC-lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson als hoofdpartij. Waar dit evenement plaatsvindt is nog onbekend. 

Het event zou plaatsvinden in de  Barclays Arena in Brooklyn, maar vanwege de uitgeroepen noodtoestand in New York door het coronavirus, zijn evenementen met meer dan vijfhonderd mensen verboden. 

“UFC 249 gaat door zoals gepland, maar de locatie kan veranderen. We houden jullie op de hoogte”, aldus White in zijn mail.