BOBS BLOG: UFC FIGHT NIGHT PRAAG - DAG 4

BOBS BLOG: UFC FIGHT NIGHT PRAAG - DAG 4

|

Deze dag begonnen we met de officiële weight check. Ontbijtje even laten wachten, eerst naar de weegschaal dus.

Bij deze officiële check staan er vaak vechters die bijna van hun stokkie gaan omdat ze zoveel kilo’s in korte tijd moeten verliezen om hun streefgewicht te halen. De volgende dag staan ze dan tien kilo zwaarder in de Octagon, maar zijn ze niet helemaal fris en fruitig.

Stefan heeft hier nooit last van. Hij moet soms een kilootje afvallen omdat het maximale gewicht voor de zwaargewichtdivisie 121 kg is, maar dat is eigenlijk nooit een probleem.

Bas Pijnenburg

Hier kwamen we ook Bas Pijnenburg tegen, een Nederlandse arts die op dit moment een belangrijke rol speelt in de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Ook hier is voor hem een belangrijke rol weggelegd. Bas is de coördinator van alle artsen die aanwezig moeten zijn op elk Europese UFC-evenement.

Bas heeft mij in het verleden nog een keer geopereerd en ik mag zeggen dat hij een kundig man is. Ik ken Bas, volgens mij, sinds 1995. Ik vocht toen voor de wereldtitel kickboksen tegen Poljo in Karlsruhe. In de derde ronde verbrijzelde ik mijn linkervoet door een trap naar het lichaam die op Poljo’s elleboog kwam. Oef…

Na de volle vijf ronden uitgeknokt te hebben, zo goed en zo kwaad als het ging, moest hier toch even een dokter naar kijken. Bas liep toen mee met professor Van Dijk in het AMC, die mijn voet onder handen nam. Het is nooit meer helemaal goed gekomen, maar ik dank professor Van Dijk en Bas dat ik ton niet mijn wedstrijdcarrière hoefde op te geven en dat ik nu nog de dingen kan doen die ik doe, chapeau!

Publieke weging

Eind van de middag was de publieke weging. Heel veel Nederlandse promotors zouden blij zijn met die bezoekersaantallen daarvoor. Wat leven de UFC-fans altijd mee, echt mega! Om de beurt komen de vechters op het podium gelopen, voor de show staan ze op een weegschaal en daarna worden de “kemphanen” tegenover elkaar gezet en laat het publiek altijd van zich horen.

Terug in het hotel moeten we ons dan altijd tussen de handtekening- en fotojagers heen wurmen. Er zijn weleens vechters die daar, zogenaamd, geen tijd voor hebben... kwallen. Stefan neemt hier altijd de tijd voor, wat hem siert.

Morgen de dag van de waarheid… we houden jullie op de hoogte!

Bob Schrijber, coach van Stefan Struve, houdt een dagelijkse blog bij in aanloop naar UFC Fight Night Praag.