BOBS BLOG: UFC FIGHT NIGHT PRAAG - DAG 2

BOBS BLOG: UFC FIGHT NIGHT PRAAG - DAG 2

|

Dag twee: afgelopen nacht goed geslapen na de gedane workout. Vandaag stond weer het één en ander in de agenda.

Na het ontbijt, wat trouwens voortreffelijk gesmaakt heeft, stond het eerste UFC-interview op het program, waarvoor Stefan goed in de make-up werd gezet.

Dan komen de standaardvragen over Stefans laatste wedstrijd. ‘Hoe zie je jouw tegenstander? Het event? Jouw toekomst?’ blablabla. En dan door naar het volgende interview.

Om heel eerlijk te zijn, mis ik vaak waar het ene en waar het andere interview voor is. We volgen vaak gewoon het schema zodat iedereen tevreden is, maar ik zeg er direct achteraan dat het soms weleens moeilijk is om de hele “poppenkast” serieus te nemen.

Dit komt vooral door welke vragen er soms weleens gesteld worden. Bijvoorbeeld: welke emoji gebruik je het meest op je telefoon? Nou... leg mij het maar uit! 

Reebok room

Toen langs de Reebok room. Rugtas opgepikt met al de Reebok spullen die gedragen moeten worden tijdens de open workout en het grote weigh-in gebeuren op vrijdag, de dag voor het event.

In de middag nog een kleine training met Lex McMahon (foto, rechts) doorgenomen, de manager van Stefan. Een Somalië-veteraan, sportief en een kerel die begrijpt waar het over gaat.

Toen de stad verkend en het bekendste plein van Praag bezocht. Dit plein heeft een verhaal. Hier staat een toren waar het astronomische uurwerk van Praag aan hangt uit het begin van de 15de eeuw. Een klok van zeshonderd jaar oud dus!

Na de bouw ervan, had de gemeenteraad van Praag toen besloten om de maker met gloeiende zwaarden de ogen uit te steken omdat ze wilden dat hij zo’n mooie klok nooit meer kon maken. Wat zijn de tijden toch veranderd voeg ik er direct aan toe.

Open workout

In de middag werden een aantal vechters opgepikt bij het hotel, waaronder Stefan en wij, om naar de open workout te gaan. De workout vond plaats in een winkelcentrum. Dan rij je in de bus door de stad, kijk je om je heen en zie je dat Praag een stad met historie is.

Vooral de periode in de Tweede Wereldoorlog, een periode in de geschiedenis die mijn interesse heeft. Deze stad heeft horror gekend onder het vreselijke regime van Reinhard Heydrich (de Beul van Praag), de tweede man van de SS die ook hier door het verzet om het leven is gebracht. Na deze daad is het hele dorpje Lidice uitgemoord en weggevaagd omdat één van de verzetslieden hier vandaan kwam.

Praag heb ik vaak bezocht en eigenlijk altijd in het kader van de sport, maar we maken altijd wel tijd om dingen te bezichtigen en te ondernemen waar je, als je je ogen open houdt, veel van kan opsteken.

Aangekomen in het winkelcentrum was het groter opgezet dan wat we verwacht hadden. Een enorme shopping mall waar, volgens mij, wel 1.200 mensen op af waren gekomen. Drie etages vol met mensen die van bovenop het podium stonden te kijken, klappen, juichen. Echt grappig. Stefan en ik hebben een tijdje op de pads gewerkt en net genoeg dat Stefan voor vandaag heeft gehad.

Zojuist weer in het hotel aangekomen, een hapje gegeten en morgen weer vroeg uit de veren. We houden jullie op de hoogte.

Bob Schrijber, coach van Stefan Struve, houdt een dagelijkse blog bij in aanloop naar UFC Fight Night Praag.