Askren tegen Maia main event op 26 oktober in Singapore

Askren tegen Maia main event op 26 oktober in Singapore

|

Het derde UFC-gevecht van Ben Askren staat gepland voor 26 oktober. De Amerikaan neemt het dan op tegen Demian Maia in het main event van UFC Singapore.

Askren liet dit via Instagram weten, waarna UFC-president Dana White het gevecht dinsdag bevestigde na Dana White’s Thuesday Night Contender Series

Askren kent stroeve start

Askren kwam in 2018 met veel bombarie de UFC binnen in ruil voor voormalig vlieggewichtkampioen Demetrious Johnson naar ONE Championship. Een vliegende start heeft de Amerikaan niet.

Askren won zijn UFC-debuut met veel moeite van oud-kampioen Robbie Lawler tijdens UFC 235

Tijdens UFC 239 probeerde “Funky” zijn tweede zege te boeken, maar dit liep uit op een flinke domper. Tegenstander Jorge Masvidal klopte hem namelijk in vijf seconden, een UFC-record voor kortste gevecht ooit, via knock-out met een vliegende knie.

Maia beleeft betere tijden

Hierdoor staat Askren elfde gerangschikt op de UFC-ranglijst, één plek onder zijn volgende tegenstander. De 41-jarige Maia won zijn laatste twee gevechten.

De Braziliaan liet in februari Lyman Good in zijn thuisland afkloppen door middel van rear-naked choke in de eerste ronde

Maia had in juni meer moeite met Anthony Rocco Martin, die hij klopte via de jury.

Askren schrijft bij zijn aankondiging dat op 26 oktober ‘de wereld zal weten die de beste MMA-grappler’ is. “Funky” staat bekend als een uitstekende worstelaar, terwijl Maia meervoudig wereldkampioen Braziliaans jiujitsu is.