SAY WHAT?! Bert en Ernie zijn een stelletje!

SAY WHAT?! Bert en Ernie zijn een stelletje!

|

Volgens Mark Saltzman, die sinds 1984 als schrijver verbonden is aan het kinderprogramma Sesamstraat, vormen de populaire personages Bert en Ernie een stel!

Koppeltje

In gesprek met blog Queerty zegt Saltzman: "Zonder er echt een bedoeling bij te hebben, maakte ik van Bert en Ernie een koppel toen ik hun scènes schreef. Ik zag geen andere manier om ze neer te zetten." De schrijver deed voor de scènes inspiratie op uit zijn eigen relatie met zijn partner Arnie. Saltzman merkte dat zij al snel 'Bert en Ernie' werden genoemd.

"Ik was Ernie. Ik maakte de grappen", vertelt Saltzman. "Ik was al samen met Arnie toen ik voor Sesamstraat begon te werken. Dus voor mij was het logisch om hen als een liefdevol stel neer te zetten."De dingen die Arnie omschrijven, zijn ook de karakteristieken van Bert", gaat de schrijver verder. "Maar ik heb nooit tegen de hoofdschrijver gezegd: ik ben nu een sketch aan het schrijven, die over mijn partner en mij gaat."

Tags: