Ajax heel dichtbij overwintering Champions League na gelijkspel bij Benfica

Ajax heel dichtbij overwintering Champions League na gelijkspel bij Benfica

|

Ajax heeft vanavond goede zaken gedaan als het gaat om overwintering in de Champions League. De club uit Amsterdam sleepte een knap 1-1 gelijkspel uit het vuur bij Benfica.

De Amsterdammers begonnen zeer matig aan de wedstrijd. De passing was zeer slordig en Ajax kwam daarom niet goed in zijn spel. Benfica daar in tegen begon fel en zette Ajax zwaar onder druk. Dit leiden dan ook tot de 1-0 voor de thuisploeg na een grote fout van de normaal zou betrouwbare keeper Andere Onana. Eerst wilde de keeper van Ajax nonchalant de spits van Benfica Jonas uitkappen, maar dit pakte alles behalve goed uit. Onana kon er ternauwernood een hoekschop van maken voordat de spits binnen kon tikken. Bij de hoekschop ging het gelijk weer mis. Onana taste volledig mis en ging onder de bal door. Daarna kon diezelfde Jonas ditmaal eenvoudig afdrukken, 1-0 Benfica.

In de tweede helft kwam Ajax iets beter voor de dag, maar was het spel nog steeds pover. Uit het niets scoorde Ajax in de 61e minuut toch de 1-1 na een schitterende pass van Ziyech richting Tadic. De Serviër benutte de mogelijkheid optimaal en scoorde de gelijkmaker. Na de goal werd Ajax sterker en kreeg de ploeg de controle. Vlak voor het eindsignaal kreeg Benfica toch nog een reuzenkans op de winnende, maar keeper Onana maakte zijn fout uit de eerste helft goed met een fantastische reflex.

Door dit resultaat is Ajax heel dichtbij de volgende ronde in de Champions League. De klus kan over drie weken geklaard worden in Griekenland op bezoek bij AEK Athene. 

Kijk alle samenvattingen en wedstrijden van de UEFA Champions League hier online terug bij Veronica!