Whittaker tegen Adesanya in main event UFC 243

Whittaker tegen Adesanya in main event UFC 243

|

Robert Whittaker verdedigt zijn UFC-middengewichttitel tegen interim-kampioen Israel Adesanya op 5 oktober. De Australiër en Nieuw-Zeelander sluiten UFC 243 af.

Dit kondigde UFC-president Dana White vrijdag aan tijdens een persconferentie in Las Vegas. Waar het gevecht plaatsvindt is nog onbekend. “We hebben verschillende opties. Mogelijk doen we het in Australië”, aldus White. 

Lange afwezigheid voor Whittaker

Whittaker vocht een jaar geleden zijn laatste partij. Toen klopte hij Yoel Romero voor de tweede keer op rij. In dit gevecht stond de titel van Whittaker niet op het spel, aangezien Romero de dag ervoor net iets te zwaar inwoog. 

"The Reaper" zou afgelopen februari tijdens UFC 234 in Melbourne zijn kampioenschap verdedigen tegen Kelvin Gastelum, maar op de dag van het evenement moest Whittaker met spoed onder het mes wegens een hernia.

Actieve Adesanya

Als gevolg van die blessure, werd het gevecht tussen Adesanya en Anderson Silva doorgeschoven van het co-main event naar het main event van UFC 234. Deze partij won “The Last Stylebender” na drie ronden vechten via jurybesluit.

Twee maanden later stond Adesanya opnieuw in de kooi tijdens UFC 236. Toen klopte hij Gastelum voor de interim-titel op middengewicht in één van de beste gevechten van 2019 tot nu toe.

Met zijn zesde zege in veertien maanden verdiende Adesanya het recht om tegen Whittaker te vechten voor de onbetwiste UFC-titel op middengewicht.