Wat je moet weten van de eerste helft Nederland-Slowakije

Wat je moet weten van de eerste helft Nederland-Slowakije

|

De Oranjeleeuwinnen zijn nog niet aan scoren toegekomen tegen Slowakije in hun kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2019. In het Abe Lenstra Stadion staat het nog altijd 0-0, voornamelijk omdat de Slowaakse keepster haar doel goed verdedigde.

Verdedigend
De hekkensluiter van de kwalificatiegroep speelde over het algemeen erg verdedigend en kwam bijna niet op de helft van Oranje. De eerste kans voor de Nederlandse vrouwen kwam in de dertiende minuut. Martens nam de bal achteloos aan en dribbelde twee Slowaaksen voorbij en passte naar Van Lunteren. Van de Sanden schoot op goal, maar deze werd tegen gehouden door de keepster.

Kansen
Halverwege de eerste helft waren er nog kansen voor Van de Sanden en Groenen, maar Nederland kwam niet tot scoren. In de 29e minuut kwam Jill Roord, die vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd opgeroepen werd om Danielle van de Donk te vervangen, bijna tot scoren maar ook nu wist Maria Korenciová haar goal schoon te houden. Ook de kopbal van Van der Gracht werd door haar tegengehouden.

De grootste kans kwam van Martens in de 39e minuut. Maar haar voorzet werd over het doel getikt door Korenciová. Bijna kon Spitse haar jublieum verzilveren in de laatste minuut voor rust. Van afstand schoot ze net naast.

Spitse
Sherida Spitse speelde haar 150ste interland spelen voor Oranje. Een extra speciale wedstrijd voor haar dus, zeker vanwege de locatie. Spitse werd geboren in Sneek en speelt bij sc Heerenveen. Haar eerste interland speelde ze in 2006, ze scoorde 28 keer.

Kijk alle samenvattingen en wedstrijden van de Oranjeleeuwinnen en Oranje hier online terug bij Veronica!