Veronica Inside met kids

Veronica Inside met kids

|

Het populaire voetbalpraatprogramma Veronica Inside krijgt mogelijk een spin-off. Presentator Wilfred Genee werkt aan een jeugdversie waarin kinderen tussen de negen en dertien jaar aan het woord komen.

"Ik sta vaak langs die voetbalvelden en dan hoor ik jongens en ook meisjes teksten uitkramen waarvan ik denk: die zouden bij ons aan tafel niet misstaan. Die nieuwe generatie heeft een mening en overal verstand van. Toen dacht ik ook: waarom niet?", zegt Wilfred tegen het AD.

Ook Talpa-baas John de Mol zag er wel brood in en gaf Wilfred zijn fiat voor een proefaflevering. "De bedoeling is dat ik het eerst zelf ga presenteren tijdens die pilots, want je moet natuurlijk wel de juiste voorzetjes gaan geven. Maar ik heb eigenlijk al een mannetje in mijn hoofd die het ook zou kunnen presenteren. Dat gaan we zondag ook uittesten."

Mocht de show werken, denkt Wilfred in eerste instantie aan een online programma. "Maar als het dusdanig leuk is, kan het ook voor televisie gebruikt worden. Daarom moet het ook niet superlang worden. Een kwartiertje, hooguit twintig minuten."