Vader Khabib geeft suggestie voor alternatieve locatie UFC 249

Vader Khabib geeft suggestie voor alternatieve locatie UFC 249

|

Als UFC 249 niet kan plaatsvinden in de Barclays Arena in Brooklyn op 18 april, dan weet Abdulmanap Nurmagomedov, vader van UFC-lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov, een alternatief.

In gesprek met RBC Sports stelt Abdulmanap voor dat het evenement verhuisd kan worden naar de Verenigde Arabische Emiraten. 

“Het meest waarschijnlijke is Dubai”, aldus Abdulmanap. “Ten eerste, is het makkelijker om het gevecht tegen ziekten aan te gaan met de hitte. En ik denk dat de Emiraten de UFC sneller en makkelijker kunnen betalen.”

“Abu Dhabi zou ook kunnen, maar het is aan Dana White. Ik kan het niet garanderen, maar daar liggen kansen.”

White liet maandag weten dat hij het main event van UFC 249, een titelgevecht tussen Khabib en Tony Ferguson, koste wat het kost door wil laten gaan: “Zonder publiek, waarschijnlijk niet eens in de VS, maar dit gevecht gaat plaatsvinden.”

Het gevecht tussen de toplichtgewichten werd vier keer eerder afgelast om uiteenlopende redenen. 

De Amerikaanse president, Donald Trump, maakte maandag nieuwe richtlijnen voor de VS bekend als gevolg van het coronavirus, waardoor bijeenkomsten uit maximaal tien personen mogen bestaan. Hierdoor schrapte de UFC de drie eerstvolgende evenementen