UFC Shenzhen: Andrade verdedigt titel tegen Zhang

UFC Shenzhen: Andrade verdedigt titel tegen Zhang

|

Jessica Andrade verdedigt haar titel tegen een verrassende uitdaagster. De Braziliaanse zet op 31 augustus haar UFC-strogewichtgordel voor het eerst op het spel tegen Weili Zhang in het main event van UFC Shenzhen.

ESPN en MMAjunkie melden dat de partijen een mondelinge overeenkomst hebben, maar de contracten nog niet ondertekend zijn. 

Andrade won vorige maand haar titel door Rose Namajunas overtuigend te kloppen in het main event van UFC 237. De Braziliaanse gooide "Thug Rose" keihard tegen het canvas, waarna ground-and-pound volgde en de scheidsrechter het gevecht stopte.

Dit was Andrade’s vierde zege op rij. “Bate Estaca” begon haar winreeks door Cláudia Gadelha te kloppen, waarna ze ook overtuigend won van Tecia Torres en Karolina Kowalkiewicz.

19 op rij

De winreeks van Zhang is langer. De Chinese verloor haar profdebuut in november 2013, maar sindsdien won ze negentien partijen op rij.

Drie daarvan boekte ze in de UFC. “Magnum” maakte haar UFC-debuut met winst op Danielle Taylor, vervolgens klopte ze Jessica Aguilar en in maart bond ze Torres aan haar zegekar tijdens UFC 235.

Zhang is de eerste Chinese vechter die voor een UFC-titel mag vechten. Het evenement van 31 augustus is het eerste Chinese UFC-evenement van 2019.