UFC moet opnieuw evenementen verplaatsen

UFC moet opnieuw evenementen verplaatsen

|

De UFC is op zoek naar nieuwe locaties voor opkomende UFC-evenementen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Toch denkt Dana White nog niet aan het afgelasten van events. 

Zo zal UFC Londen volgend weekend, met een gevecht tussen Tyron Woodley en Leon Edwards in het main event, een andere locatie krijgen. “Vanwege het nieuwe inreisverbod voor het VK kan het gevecht natuurlijk niet plaatsvinden in Londen, maar het evenement gaat door”, aldus White op SportsCenter.

“We werken aan een nieuwe locatie, waarschijnlijk in de VS. Terwijl ik dit zeg, werken de matchmakers aan een undercard. Kortom: het evenement met dat main event gaat door.”

UFC Apex

Eerder werden UFC Columbus, met Jairzinho Rozenstruik in het main event tegen Francis Ngannou, en UFC Portland, met Alistair Overeem tegen Walt Harris als hoofdpartij, verplaatst naar de UFC Apex in Las Vegas. Voor deze events is ook een nieuwe locatie nodig.

De Nevada State Athletic Commission heeft besloten alle vechtsportevenementen in de staat te schorsen, waardoor de evenementen op 30 maart en 14 april niet in het hoofdkwartier van de UFC kan plaatsvinden. 

“Momenteel kunnen gevechten niet in de Apex plaatsvinden”, aldus White. “We werken momenteel aan nieuwe locatie, maar de evenementen gaan door. We zullen niet stoppen.”

UFC 249

White kon nog niets vertellen over UFC 249, dat afgesloten wordt door UFC-lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson in de Barclays Center in Brooklyn op 18 april. 

De staat New York heeft de noodtoestand uitgeroepen vanwege het coronavirus, waardoor evenementen met meer dan vijfhonderd mensen verboden zijn. 

“We hadden een paar verschillende locatie voor dat evenement op het oog, waaronder in Nevada. Nu dat niet meer kan, zoeken we naar een andere locatie. We hebben twee opties”, zegt White.

“Dat gevecht zal plaatsvinden. De fans maken zich enorm druk daarover, maar maak je niet druk. Khabib tegen Tony vindt plaats.”