UFC annuleert UFC 249, stelt alle evenementen voor onbepaalde tijd uit

UFC annuleert UFC 249, stelt alle evenementen voor onbepaalde tijd uit

|

UFC 249 is gecanceld, laat Dana White weten aan ESPN.

Het evenement op 18 april gaat niet door en de aankomende UFC-evenementen zijn ook door de organisatie voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de coronapandamie, aldus White. 

“We vochten non-stop sinds deze pandamie startte om dit evenement neer te zetten op 18 april”, zegt White. 

"Vandaag hadden we contact met de top van Disney en de top van ESPN. De hogere machten daar hebben gevraagd om een stap terug te nemen en dit evenement op zaterdag niet te doen.”

Indianenreservaat

White zei maandag tegen ESPN dat hij een locatie in de Verenigde Staten had gevonden om de komende twee maanden wekelijks evenementen zonder publiek te organiseren.

Volgens onder meer de New York Times en ESPN was dit de Tachi Palace Casino Resort op een indianenreservaat in Fresno, wat White ook bevestigt.

Hierna had White plannen om evenementen te organiseren op een privé eiland, zodat vechters buiten de Verenigde Staten ook konden blijven vechten in de UFC. 

Interim-titel

UFC 249 zou afgesloten worden met een interim-titelgevecht op lichtgewicht tussen Tony Ferguson en Justin Gaethje en Jairzinho Rozenstruik zou het opnemen tegen Francis Ngannou.

Oorspronkelijk zou de onbetwiste kampioen op lichtgewicht, Khabib Nurmagomedov, tegen Ferguson vechten, maar “The Eagle” kan Rusland niet uit omdat de Russische landsgrenzen gesloten zijn.

Eerder annuleerde de UFC drie evenementen die gepland stonden op 21 maart, 28 maart en 11 april vanwege de coronapandemie.