UFC 242: Nurmagomedov verdedigt titel tegen Poirier in Abu Dhabi

UFC 242: Nurmagomedov verdedigt titel tegen Poirier in Abu Dhabi

|

Khabib Nurmagomedov komt bijna een jaar na zijn veelbesproken titelgevecht tegen Conor McGregor weer in actie.

“The Eagle” zet op 7 september in Abu Dhabi zijn UFC-lichtgewichttitel op het spel tegen de huidige interim-kampioen van de gewichtsklasse: Dustin Poirier. Dit maakt UFC-president Dana White dinsdag bekend bij SportsCenter.

UFC 229

Nurmagomedov vocht afgelopen oktober zijn meest recente partij, toen in het main event van UFC 229 in Las Vegas tegen McGregor. De Rus won het verhitte duel in de vierde ronde door "The Notorious" af te laten kloppen met een nekklem, waarna de vlam in de pan schoot.

"The Eagle" sprong over het hekwerk van de kooi om de hoek van McGregor aan te vliegen, wat leidde tot vele ongeregeldheden binnen en buiten de Octagon van beide kanten.

Schorsingen

Als gevolg werd Nurmagomedov voor negen maanden geschorst, hoewel deze sanctie werd teruggebracht naar zes maanden omdat "The Eagle" meewerkte aan een anti-pest campagne.

Desondanks was de kous daar niet mee af: Nurmagomedov gaf aan dat hij solidair zou zijn met zijn trainingspartners, Zubaira Tukhugov en Abubakar Nurmagomedov, die ook voor onrust zorgden.

Nurmagomedov gaf aan dat hij niet zou vechten tot hun schorsingen ook voorbij waren. Tukhugov en Abubakar Nurmagomedov kregen een jaar schorsing, waardoor ze, met terugwerkende kracht, vanaf 6 oktober 2019 weer mochten vechten.

Op 22 mei werden deze schorsingen met 35 dagen verkort door de Nevada State Athletic Commission (NSAC), waardoor zij, en dus Khabib Nurmagomedov, vanaf 1 september 2019 weer mogen vechten. Hierdoor kan Khabib op 7 september zijn titel verdedigen. 

Interim-kampioen

In de tussentijd werd afgelopen april in het main event van UFC 236 een interim-kampioen gekroond.

Dit werd Poirier, die UFC-vedergewichtkampioen Max Holloway klopte via jurybesluit. Dit was Poiriers vierde zege op rij.