‘The Fast and the Elderly’ met 87-jarige Jan

‘The Fast and the Elderly’ met 87-jarige Jan

|

De meeste mensen van zijn leeftijd verplaatsen zich met rollators, scootmobielen of canta’s, maar geen haar op het hoofd van de 87-jarige Jan Stoker die daaraan denkt. Hij rijdt in een knalrode Ford Mustang Coupé met een 4.0 liter V6-motor. Trots als een pauw voegt hij lachend in op de snelweg, genietend van de verbaasde blikken van zijn medeweggebruikers.

De auto is een opvallende verschijning op de parkeerplaats van de zorgflat waar de Fries woont. Zijn medebewoners zijn inmiddels wel gewend aan het gebrul van het Amerikaanse racemonster met meer dan 200 pk onder de motorkap.

Ook in de woning van de krasse knar ademt alles musclecars. Posters, een schaalmodel en kalenders sieren het interieur. Om zijn borst hangt een das met een galopperend paard, het logo van de Mustang.

Jan Stoker voelt er niets voor om in een bescheiden Japanner te rijden. ” Ik hoef niet zo nodig een verstandige en conservatieve auto. De laatste jaren van mijn leven zijn aangebroken, dan kan ik het er maar beter van nemen!”

Door: Hart van Nederland