Terugkeer Paige VanZant opnieuw uitgesteld

Terugkeer Paige VanZant opnieuw uitgesteld

|

Het duurt nog even voordat Paige VanZant weer kan vechten. “12 Gauge” moet voor de derde keer in korte tijd onder het mes wegens een blessure aan haar rechterarm.

Begin vorig jaar brak VanZant haar arm in gevecht met Jessica-Rose Clark tijdens UFC Fight Night 124. Deze partij verloor ze via jurybesluit.

Hiervoor moest ze twee keer geopereerd worden en kreeg ze een metalen plaat in haar arm. Hiermee nam ze het in januari op tegen Rachael Ostovich, die ze klopte via jurybesluit

Juli

VanZant vertelt aan ESPN dat ze van plan was om in juli weer de kooi in te stappen, maar afgelopen week te horen kreeg dat ze een arm fractuur heeft overgehouden aan een recent rondje sparren.

“Ik sparde afgelopen maand en deed kracht- en conditietraining”, aldus VanZant. “Ik wilde op het UFC-evenement op 20 juli in Texas vechten, maar mijn chiropractor wilde mijn arm controleren voordat ik een gevecht zou accepteren.”

“Ik heb een chirurg bezocht, die met de Portland Trail Blazers werkt, die mij vertelde: ‘Ja, je hebt 100 procent een operatie nodig.’”

Laatste gevecht

VanZant zegt ook dat ze nog één gevecht op haar huidige UFC-contract heeft staan. De 25-jarige Amerikaanse won vijf van haar acht gevechten in de UFC.