Robbie Hageman naar lichtgewicht voor enige titel die nog mist

Robbie Hageman naar lichtgewicht voor enige titel die nog mist

|

Robbie Hageman gaat terug naar de gewichtsklasse waar hij naam maakte. Op Instagram laat “The Rabbit” weten dat hij zich wil mengen in de strijd om de GLORY-titel op lichtgewicht, die momenteel in bezit is van Sitthichai Sitsongpeenong. “Ik ben er 99,8 procent van overtuigd dat ik Sitthichai kan verslaan”, vertelt de Eindhovenaar aan Veronica.

Hageman verloor afgelopen december op GLORY 62 voor het eerst in GLORY. Toen nam hij het op tegen Dmitry Menshikov in een partij op weltergewicht. Het gevecht was snel over: Menshikov sloeg hem in 83 seconden knock-out. 

Direct daarna hakte “The Rabbit” de knoop door om terug te keren naar de gewichtsklasse waar hij de grootste successen van zijn carrière boekte.

Mohammed Jaraya

“Ik zag een mooie kans om te vechten op weltergewicht tegen Mohammed Jaraya, die, net als ik, een jongen is die van lichtgewicht komt. Een paar weken van tevoren zegde hij af en kwam ik opeens tegen een zware jongen te staan”, vertelt Hageman.

“Ik zeg nooit een partij af en was écht scherp, dus accepteerde het. In de eerste minuut kwam hij er ook niet aan, maar daarna werd ik een keer geraakt en merkte ik zo’n enorm krachtsverschil. Ik loste het nog redelijk op, toen liep ik op die tweede stoot en was het meteen klaar.”

“Op dat moment wist ik dat het krachtsverschil niet normaal was. Ik heb geprobeerd om weltergewicht te halen, maar dat lukte simpelweg niet. Die jongens zijn gewoon te zwaar. Ze komen van 85-90 kilogram af, ik weeg maximaal 76 kilogram. 70 kilogram is eigenlijk perfect”, aldus Hageman.

Nieuw contract

Hageman debuteerde afgelopen september in GLORY. Toen klopte hij Brahim Kallah op GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena in een partij op -72,5 kilogram. Een maand later tekende “The Rabbit” een tweejarig contract bij de organisatie.

Hagemans derde GLORY-partij wordt dus zijn eerste op lichtgewicht. Het recente verlies heeft zijn zelfvertrouwen absoluut niet aangetast en de Eindhovenaar wil direct zijn stempel op de divisie drukken.

“Ik vind mezelf een van de betere vechters op lichtgewicht. Dat heb ik al bewezen: in Enfusion werd ik in drie partijen wereldkampioen en heb ik de snelste knock-out ooit op m’n naam van zes of zeven seconden.”

“Ook bij Kombat League werd ik kampioen. De gewichtsklasse heeft me altijd goed gedaan. Ik ben nieuw op de gewichtsklasse in GLORY, maar daarbuiten zeker niet. 43 van mijn 54 partijen won ik, geen slechte binnenkomer.”

“Het is momenteel een interessante gewichtsklasse binnen GLORY. Ik ben de nummer zes en de nummers een tot vijf hebben al verloren van Sitthichai. Marat Grigorian zelfs vier keer, dan is het niet zo interessant om ze nog een keer tegen elkaar te zetten.”

Gelijk voor de titel

Sitthichai won de titel door Robin van Roosmalen op GLORY 31 te kloppen in Amsterdam. Daarna verdedigde “Killer Kid” zijn gordel zes keer, zoals afgelopen november tegen Josh Jauncey. Hageman is ervan overtuigd dat hij degene is die de 27-jarige Thai kan onttronen.

“Het liefst ga ik direct tegen hem. Ik kom dan wel van een verliespartij af, maar dat was in een andere gewichtsklasse. Ik denk dat het alleen maar goed is als je van een verliespartij afkomt. Dan ben je vele malen gemotiveerder. Conor McGregor kwam ook van een koude kermis thuis toen hij de eerste keer vocht tegen Nate Diaz. De tweede keer heeft hij dat rechtgezet.”

“Ik ben ervan overtuigd dat ik hem kan hebben en hij het eindsignaal niet haalt tegen mij. Zijn stijl ligt mij heel goed. Als ik hem het vuur aan de schenen leg, gaat hij eruit. Of ik. Dat maakt het ook weer een interessante partij voor het publiek.”

“De vraag is wanneer ze hem weer op een evenement willen zetten en tegen wie. Beztati en Jauncey versloeg hij recent, Baya ook. Waarom zou ik dan niet mogen? Ik ben Enfusion-kampioen, Kombat League-kampioen en Eindhovens Sportman van het Jaar. De enige titel die ik nog mis heeft hij.”