Murthel Groenhart en Massaro Glunder toegevoegd aan GLORY 64

Murthel Groenhart en Massaro Glunder toegevoegd aan GLORY 64

|

Murthel Groenhart en Massaro Glunder vergezellen Mike’s Gym-trainingspartner Donegi Abena op GLORY 64. Het evenement van 9 maart in Straatsburg bevat ook twee titelgevechten.

Groenhart vecht in het noordoosten van Frankrijk tegen Alim Nabiyev, de huidige nummer één van de GLORY welterweight rankings. “The Predator” staat derde op deze ranglijst, mede dankzij een zege op Mohammed Jaraya in de Johan Cruijff Arena op GLORY 59. Nabiyev vocht zijn laatste partij ook op 29 september in de thuishaven van Ajax. De 24-jarige Azerbeidzjaan klopte toen Eyevan Danenberg.

Titelgevechten

Zowel Groenhart als Nabiyev verloren in 2018 van de huidig kampioen op 77 kilogram, Harut Grigorian. De Belg, die traint bij Hemmers Gym in Breda, zet zijn gordel in de hoofdpartij van GLORY 64 op het spel.  Zijn tegenstander is Cédric Doumbé. De flamboyante Fransman won zijn laatste drie partijen van Thongchai Sitsongpeenong, Alan Scheinson en Jimmy Vienot.

Het gevecht tussen Grigorian en Doumbé zou oorspronkelijk plaatsvinden in oktober op GLORY 60 in Lyon, maar toen moest de kampioen een week van tevoren afzeggen. Doumbé nam het daardoor op tegen Vienot.  Eerder werd de rematch tussen super bantamweight kampioene Anissa Meksen en Tiffany van Soest aangekondigd. 

Glunder

Massaro Glunder staat in Straatsburg tegenover Aleksei Ulianov. “The Project” leed in zijn laatste gevecht een zure verliespartij tegen Kevin VanNostrand op GLORY 61. Dankzij een laat strafpunt wegens meermalig clinchen verloor de Amsterdammer via de scorekaarten van de jury.

Ulianov vocht zijn laatste partij op GLORY 59. Toen won de Russische trainingspartner van GLORY light heavyweight kampioen Artem Vakhitov van Zakaria Zouggary. Het gevecht met Glunder is de laatste partij van de early prelims. 

Nederlandse enclave

Met de toevoegingen van Groenhart en Glunder komen in totaal zes Nederlanders in actie op GLORY 64. Zo vechten Donegi Abena en Michael Duut in een Nederlands onderonsje op de GLORY 64 SuperFight Series.

Ertuğrul Bayrak vecht zijn tweede partij tussen de GLORY-touwen tegen Jakob Styben en Esma HassHass trapt het evenement af tegen Jiwaen Lee. 

Tags: