Marlon Moraes voelde zich ‘beetje beschaamd’ door verlies van Dillashaw tegen Cejudo

Marlon Moraes voelde zich ‘beetje beschaamd’ door verlies van Dillashaw tegen Cejudo

|

Marlon Moraes keek niet met een goed gevoel naar het verlies van TJ Dillashaw afgelopen zaterdag. De Braziliaan zegt dat hij beschaamd was door de snelle afloop in het gevecht tussen de huidig UFC bantamweight kampioen en Henry Cejudo op UFC Brooklyn.

Dillashaw vocht een gewichtsklasse lager om ook de UFC flyweight titel te veroveren en daarmee de vierde ‘Double Champ’ (UFC-atleet met twee UFC-titels in verschillende gewichtsklassen tegelijkertijd in bezit) ooit te worden. 

Dit verliep anders: de 32-jarige Amerikaan werd binnen 32 seconden uitgeschakeld door een lange stootbarrage van Cejudo, de kampioen op flyweight. Achteraf beklaagde Dillashaw zich dat het gevecht te vroeg gestopt was en dat hij een directe rematch wilde.

Moraes keek met lede ogen naar het optreden van Dillashaw, vertelt hij bij Ariel Helwani’s MMA Show. “Het was een goed gevecht, maar ik vond het als bantamweight een beetje beschamend om onze kampioen neer te zien gaan”, aldus Moraes. 

“Ik ben een 135-er (UFC-atleet op bantamweight, red.) en hij vecht en verliest op die gewichtsklasse terwijl hij ons vertegenwoordigt.”

De kans bestaat dat Moraes in 2019 zelf vecht tegen Dillashaw. Op 2 februari staat een rematch tussen hem en Raphael Assuncao gepland in het main event van UFC Fortaleza. UFC-president Dana White beloofde op de persconferentie van UFC 232 dat de winnaar van dit duel een titelgevecht krijgt. 

UFC Fortaleza is in de nacht van zaterdag 2 februari op zondag 3 februari vanaf 04.00 uur live te zien op VeronicaTV.nl 

Tags: