Main event, co-main event UFC Londen afgelast

Main event, co-main event UFC Londen afgelast

|

De kaart van UFC Londen valt een week van tevoren grotendeels uit elkaar. 

Meerdere partijen zijn afgelast nadat de UFC aankondigde dat het evenement op 21 maart niet in de O2 Arena in Londen kan plaatsvinden door het inreisverbod van de VS voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland vanwege het coronavirus.  

Edwards

Zo maakt Leon Edwards via Instagram bekend dat hij niet in het main event staat tegen Tyron Woodley. “Rocky” kiest ervoor om niet het vliegtuig in te stappen omdat hij niet weet over de locatie van het evenement en daardoor geen garantie heeft dat hij de week erna weer kan terugvliegen naar huis. 

Het is nog onduidelijk of Woodley wel op het evenement staat.

Co-main event

Het co-main event tussen Danny Roberts en Nicolas Dalby gaat ook niet door, laat eerstgenoemde weten via social media.

Marc Diakiese, die zijn voorbereiding deels in Nederland deed bij Hemmers Gym, kondigt ook aan dat zijn partij tegen Jay Herbert niet doorgaat.

Gloednieuwe kaart

Dana White maakte zaterdag bekend dat UFC Londen niet meer in de Engelse hoofdstad plaatsvindt, maar waarschijnlijk op een nog nader genoemde locatie in de VS. 

Aan afgelasten denkt de UFC-baas niet. "Zolang het land niet volkomen wordt lamgelegd, zodat mensen hun huizen niet mogen verlaten, gaan onze gevechten door", liet hij weten bij SportsCenter

Volgens ESPN werkt de UFC momenteel aan een gloednieuwe kaart. De organisatie heeft verschillende managers op de hoogte gesteld dat er nog plek is op dit evenement voor vechters van binnen en buiten de UFC die willen en kunnen vechten op de 21ste.