Kampioenen in actie op UFC 238 en UFC 239

Kampioenen in actie op UFC 238 en UFC 239

|

Jon Jones verdedigt zijn UFC-lichtzwaargewichttitel weer tijdens UFC 239 in Las Vegas. Zijn tegenstander op 6 juli is Thiago Santos, die nog ongeslagen is op licht zwaargewicht na drie gevechten. Op hetzelfde evenement verdedigt Amanda Nunes haar UFC-bantamgewichttitel tegen Holly Holm.

UFC-president Dana White bevestigt het nieuws van beide partijen aan ESPN.

De laatste keer dat Jones in actie kwam, versloeg hij Anthony Smith op UFC 235. "Bones" heroverde deze titel op UFC 232 door Alexander Gustafsson te kloppen na de tweede dopingschorsing van zijn loopbaan.

Santos stapte een half jaar geleden over van middengewicht naar licht zwaargewicht. Sindsdien won hij achtereenvolgens van Eryk Anders, Jimi Manuwa en Jan Błachowicz op knock-out en staat hij derde op de UFC-lichtzwaargewichtranglijst.

Voor het co-main event van UFC 239 is een mondeling akkoord tussen Nunes en Holm. Nunes, tevens UFC-vedergewichtkampioene, verdedigt haar titel op 135 pond voor de vierde keer.

Holm werd op UFC 193 kampioen van deze gewichtsklasse door Ronda Rousey te kloppen. Sindsdien verloor ze vier van haar laatste zes gevechten. Haar laatste gevecht op UFC 225 won ze van Megan Anderson op vedergewicht.

Cejudo mag voor tweede UFC-titel op UFC 238

Een maand voor UFC 239 mag Henry Cejudo in Chicago proberen om een tweede UFC-titel op zijn naam te zetten. De huidig kampioen op vlieggewicht sluit op 8 juni UFC 238 af tegen Marlon Moraes in een gevecht voor de UFC-bantamgewichttitel. De vorige kampioen, TJ Dillashaw, leverde deze titel recent in wegens een positieve dopingcontrole, waardoor hij een jaar geschorst is.

Cejudo, olympisch worstelkampioen in 2008, klopte Dillashaw afgelopen januari nog binnen 32 seconden op UFC Boston om zijn gordel op 125 pond voor het eerst te verdedigen. Dit was zijn vierde zege op rij.

Ook Moraes is bezig aan een sterke reeks: “Magic” won zijn laatste drie gevechten op rij in de eerste ronde. Hierdoor staat hij momenteel eerste op de UFC-bantamgewichtranglijst.

Eerder werd het titelgevecht tussen de vrouwelijke UFC-kampioene op vlieggewicht, Valentina Shevchenko, tegen Jessica Eye aangekondigd voor dit evenement. Dit is Shevchenko's eerste titelverdediging.