Jon Jones opnieuw gearresteerd

Jon Jones opnieuw gearresteerd

|

Jon Jones heeft zich weer in de nesten gewerkt.

De huidige UFC-kampioen op licht zwaargewicht is donderdagnacht gearresteerd in Albuquerque op verdenking van rijden onder invloed, nalatig gebruik van een vuurwapen, bezit van een 'open container' met alcohol en rijden zonder verzekeringsdocumenten, aldus MMA Fighting. Jones is alweer op vrije voeten na zijn voorlopige hechtenis. 

Volgens KOAT reageerde de politie op geweerschoten, waarna ze Jones, dronken, achter het stuur van een voertuig aantroffen. "Bones" claimde geen schot gehoord te hebben, maar gaf wel toe dat hij gereden had met het voertuig eerder die nacht en de intentie had om nog verder te rijden.

Bij een ademtest kwam de kampioen tweemaal boven het toegestane alcohollimiet uit. Na zijn arrestatie troffen de agenten een zwart pistool en een open fles mescal onder de chauffeursstoel aan. 

Niet de eerste keer

Jones bevindt zich niet voor het eerst aan de verkeerde kant van de wet. De huidig kampioen is in 2012 ook aangehouden wegens rijden onder invloed nadat hij zijn Bentley tegen paal gereden had. Nadat Jones schuld bekende, betaalde hij een boete en moest hij zijn rijbewijs zes maanden inleveren. 

Drie jaar daarna was het weer raak. Nadat Jones een rood licht negeerde, veroorzaakte hij een autobotsing met twee andere voertuigen voordat hij de benen nam. Nadat een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd was, liet hij zich vrijwillig inrekenen door politie. Als gevolg van de botsing, brak een zwangere vrouw haar arm. 

Jones heroverde tijdens UFC 232 de UFC-titel op licht zwaargewicht, waarna hij deze driemaal verdedigde. In het main event van UFC 247 verdedigde "Bones" door Dominick Reyes te kloppen.