Jon Jones krijgt licentie voor gevecht op 2 maart

Jon Jones krijgt licentie voor gevecht op 2 maart

|

UFC Light Heavyweight kampioen Jon Jones vecht zijn volgende partij op UFC 235. “Bones” verdedigt op 2 maart zijn titel in Las Vegas tegen Anthony Smith.

Jones kreeg dinsdag een licentie van de Nevada State Athletic Commission (NSAC) om in Las Vegas te vechten, onder voorwaarde dat de commissie van Nevada hem in aanloop naar de partij tenminste twee keer per maand mag controleren op doping. 

“Bones” moest zich dinsdag in Las Vegas verantwoorden voor ongewone waarden van Orale Turinabol in zijn systeem. In 2017 werd hij een jaar geschorst wegens het gebruik van het verboden middel. In de tweede helft van 2018 testte hij ook meerdere malen positief op het verboden middel, maar werd hij niet gestraft.

Volgens USADA, het Amerikaanse dopingagentschap dat samenwerkt met de UFC, waren de schommelende waarden in 2018 een lange termijn gevolg van het gebruik in 2017. Hierdoor kan, volgens USADA, niet aangetoond worden dat Jones sinds 2018 nog gebruikt heeft.

De ongewone waarden kwamen in december 2018 aan het licht, toen de NSAC Jones geen licentie wilde geven voor UFC 232 zonder de Amerikaan hierover te horen. 

Als gevolg werd het hele evenement van 30 december, met Jones’ eerste partij sinds zijn schorsing tegen Alexander Gustafsson, een week van tevoren verplaatst van Las Vegas naar Los Angeles. 

Jones won daarop de UFC Light Heavyweight titel terug door Gustafsson te domineren en in de derde ronde weg te zetten via TKO. Drie maanden later zet hij deze direct op het spel. 

De UFC treuzelde niet om het gevecht tegen Smith officieel aan te kondigen nadat Jones zijn licentie kreeg. 

“Lionheart” stapte in 2018 succesvol over van middleweight naar light heavyweight met drie zeges op rij. Smith klopte Rashad Evans, Mauricio “Shogun” Rua en Volkan Oezdemir zonder inbreng van de jury. 

UFC 235 is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 maart vanaf 04.00 uur te zien op Veronicatv.nl. UFC welterweight kampioen Tyron Woodley verdedigt zijn titel ook op dit evenement tegen Kamaru Usman. 

Tags: