Joanna Jedrzejczyk vecht 12 oktober tegen Michelle Waterson

Joanna Jedrzejczyk vecht 12 oktober tegen Michelle Waterson

|

Het volgende gevecht van Joanna Jedrezejczyk staat gepland voor 12 oktober, aldus Brett Okamoto en Ariel Helwani van ESPN. De Poolse staat dan tegenover Michelle Waterson in het main event van UFC San Francisco.

Jedrezejczyk vocht haar meest recente partij op 8 december in het co-main event van UFC 231. Toen verloor ze een titelgevecht op vlieggewicht van Valentina Shevchenko.

Strogewicht

Voor deze partij keert Jedrezejczyk terug naar strogewicht (52,2 kg), de gewichtsklasse waar ze UFC-kampioene in was tussen maart 2015 en november 2017. 

De Poolse won de UFC-strogewichttitel tijdens UFC 185 van Carla Esparza en verdedigde deze kampioenschap zes keer, waaronder tegen huidig kampioene Jessica Andrade. 

Jedrezejczyk verloor de titel aan Rose Namajunas tijdens UFC 217 en de directe rematch met Namajunas die volgde in het co-main event van UFC 223 verloor ze ook. Tegen Tecia Torres herstelde Jedrezejczyk zich met een zege via jurybesluit.

Ernesto Hoost

Jedrezejczyk was afgelopen maart twee weken in Nederland om bij Sukudo Gym in Hoorn te trainen onder Ernesto Hoost, haar oud-trainer. 

Drie zeges op rij

Waterson won haar laatste drie partijen op rij door achtereenvolgens Cortney Casey, Felice Herrig en Karolina Kowalkiewicz te kloppen via jurybesluit. Laatstgenoemde overwinning boekte “The Karate Hottie” tijdens UFC Philadelphia.  

Waterson staat momenteel zevende in haar divisie, drie plekken onder Jedrezejczyk.