Jairzinho Rozenstruik tekent bij UFC, debuteert in februari

Jairzinho Rozenstruik tekent bij UFC, debuteert in februari

|

Jairzinho Rozenstruik mag 2 februari zijn UFC-debuut maken. Op het aanstaande evenement in het Braziliaanse Fortaleza staat “Bigi Boy” tegenover Junior Albini.

Rozenstruik sloot 2018 af met de zesde zege van zijn MMA-loopbaan door zijn tegenstander in tien seconden knock-out te slaan. Hierna mocht hij zijn krabbel onder een overeenkomst van de UFC zetten.

“Ik ben hier heel blij mee. We hebben hier een tijd op gewacht en nu gaat het echt beginnen. Nu moet ik het laten zien”, vertelt Rozenstruik aan Veronica. “Mijn manager was hier al een tijdje mee bezig, maar had bewust met het nieuws gewacht omdat ik nog een wedstrijd op 27 december had staan.“

“Toen ik die gewonnen had, belde hij me op om me te feliciteren en zei hij daarna dat hij nóg groter nieuws had: een contract bij de UFC. Je kan je voorstellen dat dit enorm nieuws is in Suriname. Ik ben erg trots dat ik als eerste Surinamer ons land mag vertegenwoordigen in de grootste vechtsportorganisatie ter wereld.”

Michael Babb

“Ik ben super blij voor hem, want ik weet dat hij elke dag in de sportschool bezig is met dat ene doel: vechten op het hoogste podium”, vertelt Michael Babb, trainer van Rozenstruik. “Ik kan je zeggen: heel Suriname staat op zijn kop. Alle kranten en TV-stations bellen hem, dan merk je wel hoe bijzonder het is dat een jongen zo’n klein land op de kaart kan zetten.”

“Verder is het ook bijzonder dat de UFC in zijn kwaliteiten gelooft, want Jairzinho heeft maar zes MMA-wedstrijden gevochten. Daardoor zou je denken dat hij onervaren is, maar dat is hij zeker niet. Hij heeft ook 76 kickbokspartijen op zijn naam staan, waarvan hij er 64 won op knock-out. Hij sloeg Benjamin Adegbuyi knock-out en won twee keer van Jahfarr Wilnis. Dat zijn toch grote namen in Glory.”

Albini

Albini vocht drie keer eerder in de Octagon. Nadat de Braziliaan Timothy Johnson knock-out sloeg in zijn UFC-debuut, verloor hij achtereenvolgens van Andrei Arlovski en Aleksei Oleinik. Van de veertien partijen die “Baby” wel won, deed hij dat twaalf keer zonder inbreng van de jury.

Het gevecht tussen Rozenstruik en Albini is uiteraard te zien op Veronica. De exacte tijden worden later bekendgemaakt.

Tags: