GLORY 68: Abena vecht voor interim-titel tegen Pereira

GLORY 68: Abena vecht voor interim-titel tegen Pereira

|

Donegi Abena vecht zijn volgende partij op 28 september in Miami. “The Silverback” staat in het main event van GLORY 68 tegen Alex Pereira, de huidige kampioen op middengewicht, om de interim-titel op licht zwaargewicht.

Abena verloor zijn laatste partij van de huidig kampioen, Artem Vakhitov. Tijdens GLORY 66 in Parijs werd de Utrechter na een gelijkopgaande strijd over vijf ronden tot verliezer uitgeroepen. 

In deze wedstrijd brak Vakhitov zijn hand, waardoor hij tot 2020 niet in actie kan komen. Hierdoor is een interim-titel in het leven geroepen.

Tegenstander Pereira schrijft geschiedenis bij winst op de 21-jarige Abena. “Po Atan” kan de eerste kickbokser worden die twee GLORY-titels tegelijkertijd in bezit heeft. 

Pereira is al de kampioen op middengewicht. Deze titel won hij tijdens GLORY 46 van Simon Marcus en verdedigde hij vier keer. Tijdens zijn laatste optreden won hij overtuigend van Jason Wilnis in de hoofdpartij van GLORY 65 in Utrecht.

Abena is de enige Nederlander die tijdens dit evenement in actie komt. In het co-main event staat Asa ten Pow tegenover Engelsman Bailey Sugden. 

Voormalig super bantamgewichtkampioenen Tiffany van Soest en Jady Menezes sluiten de GLORY 68 SuperFight Series af. Deze partij stond eerder gepland voor GLORY 67, maar werd uitgesteld omdat Van Soest zich moest terugtrekken.